Máte chuť na pizzu, ale nechcete čekat, až zpracované těsto nakyne do požadované konzistence? Tento bleskový recept na pizzu jen z pouhých tří ingrediencí vám během okamžiku polechtá vaše chuťové buňky.
Pizzu miluje nejen většina dětí, jako oblíbené jídlo ji opakovaně volí i mnoho dospělých. Podle statistik se každoročně prodá něco kolem tří miliard pizz – a to jen ve Spojených státech. A celosvětově je trend stoupající!
Pokud bychom si měli vybrat, asi každý raději zvolí pizzu připravovanou čerstvě v pizzerii než tu hluboce zmrazenou (i když ani tou nepohrdneme). Nejlépe však chutná čerstvá – doma připravená. Recepty na pizzu však díky kvasnicím odrazují dlouhou dobou kynutí, takže že byste se spontánně rozhodli udělat si k večeři pizzu ve skutečnosti příliš možné není. Ale jen doteď! Protože pro vás máme recept, který je skvělý nejen svými třemi ingrediencemi, ale také tím, že neobsahuje droždí, takže odpadá i dlouhé čekání na vykynutí těsta.
Recept na lahodnou – a rychlou – pizzu
Ingredience na těsto
500 g mouky
1 špetka soli
250 ml vody
Příprava
1 Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli a potom zalijeme vlažnou vodou. Těsto dobře prohněteme, dokud nebude elastické a poddajné. Nejlépe to jde rukama, ale můžeme použít i mixér s hákem na těsto.
2 Těsto vyklepeme z mísy a na pomoučené pracovní ploše ještě několik minut intenzivně hněteme. Poté vytvarujeme do tvaru koule. Kuličku položíme do ohnivzdorné pánve nebo kulaté formy na koláč a prsty ji roztáhneme až po okraj.
3 Potom těsto na pizzu pomažeme polevou dle vlastního výběru a poklademe surovinami podle chuti. Potom pánev dejte na plotýnku a pečte středním plameni asi pět minut. Nakonec celou pizzu posypeme sýrem – a pánev dáme na několik minut zapéct do trouby.
4 U jednoho kousku rozhodně nezůstane.
Dobrou chuť.
Zdroj: www.elle.de/lifestyle-essen-trinken-rezept-schneller-pizzateig-drei-zutaten
Sledujte nás na sociálních sítích: