Svět nebude více či méně hrozný, když budeme někde uvnitř s hrnkem horké čokolády ... i když je možné, že to hrozné budeme snášet mnohem lépe, když v něm budou marshmallows.
Omotat naše chladné ruce kolem kouřícího hrnku tohoto mocného elixíru je jednou z nejlepších věcí na těchto chladnějších dnech a nocích. Nejlepší horká čokoláda je však bezpochyby ta, která má v sobě něco navíc. Koneckonců, zima je období, kdy si můžete užívat všeho bohatého a lahodného – a to včetně alkoholu (i když pouze tehdy, když si ho užíváte zodpovědně, samozřejmě).
Podívejte se na naše oblíbené recepty na horkou čokoládu (a neobviňujte nás, pokud zkusíte každý z nich).
Pikantní horká čokoláda Diablesse Clementine
My jsme tímto receptem na horkou čokoládu doslova posedlí a máme pocit, že vy budete také...
Ingredience na 1 sklenici
35 ml Diablesse Clementine Spiced Rum
33 ml čisté čokolády, nalámané na kousky
100 ml mléka
25 ml smetany
10 ml Ancho Reyes Liqueur (nebo chilli vodka)
špetka mořské soli
Postup
Čokoládu dejte do hrnce s mlékem. Jemně zahřívejte, míchejte, dokud se všechna čokoláda nerozpustí. Pokračujte v zahřívání, dokud se mléko nezapaří, poté stáhněte z ohně a vmíchejte smetanu. Mezitím do žáruvzdorné sklenice přidejte rum, chilli likér a sůl a zamíchejte. Zalijte horkou čokoládou. Ozdobte šlehačkou, marshmallows a trochou opečených chilli vloček.
Horké Amaretto
Ingredience
4 sklenice
Tato lahodně bohatá horká čokoláda podle našeho názoru rozhodně zabírá...
700 ml polotučného mléka
300 ml smetany
125 g 70% hořké čokolády
100 ml Amaretta
25 g madagaskarské vanilkové čokolády
Postup
Hořkou čokoládu nasekáme nadrobno a bílou nastrouháme. Mléko a smetanu dáme do hrnce a zahřejeme téměř k varu. Hořkou čokoládu rozdělíme do 4 sklenic a do každé sklenice přidáme 25 ml Amaretta. Rozdělíme horké mléko do 4 sklenic. Mícháme, aby se čokoláda rozpustila, poté posypeme bílou čokoládou a podáváme.
Horká čokoláda s vínem
Ingredience na 4 sklenice
Hřejivý, požitkářský a velmi opilý nápoj, rozhodně jen pro dospělé.
400 g zlatého moučkového cukru
200 g kakaového prášku
2 tyčinky skořice
5 hvězdiček anýzu
8 hřebíčků
500 g 67% hořké čokolády
2 klementinky nebo satsumy se slupkou, rozpůlené
1 snítka rozmarýnu
1 láhev ovocného červeného vína
Postup
Do hrnce dejte 500 ml vody, cukr, kakaový prášek a všechno koření a přiveďte k varu. Sundejte z ohně, přidejte čokoládu a dobře šlehejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Přidejte klementinky a rozmarýn a nechte 10 minut louhovat. Přidejte červené víno a zlehka prohřejte.
Zdroj: www.stylist.co.uk/life/hot-chocolate-recipe-gin-red-wine-amaretto-baileys-alcohol-boozy-winter-drink-cocktail-recipes/67009
Sledujte nás na sociálních sítích: