Víkendy jsou na spaní a lenošení - a vychutnávání si požitkářských snídaní a brunchů s blízkými.
Přinesli jsme vám ty nejlepší z našich receptů, které si můžete vychutnat kdykoli během dopoledne. Zaručeně vás nabijí na celý den a chutnají skvěle!
Pečené fazole a houby plněné ricottou
Snídaně, kvůli které stojí za to vstát – je rychlá, snadná, a tak chutná. Je to také skvělá nízkokalorická volba pro ty, kteří myslí na své zdraví a tělo.
Ingredience na 2 porce
2 ploché houby, 2 lžičky vody, 120 gramů konzervovaných pečených fazolí v rajčatové omáčce, 250 gramů nízkotučného sýra ricotta, 2 lžičky nahrubo nasekané čerstvé listové petrželky
Postup
1 Předehřejte gril na vysokou teplotu. Malý plech vyložte hliníkovou fólií. Položte houby stopkou nahoru a pokapejte vodou; grilujte 5 minut nebo do mírného změknutí.
2 Navrch houby dejte fazole a ricottu a grilujte další 3 minuty nebo dozlatova. Posypeme petrželkou; okořeňte podle chuti.
Nadýchané palačinky z podmáslí
K vytvoření těchto nadýchaných palačinek z podmáslí je potřeba pouhých pět ingrediencí. Na závěr přidejte kapku javorového sirupu a získáte snadný a chutný recept na snídaňové palačinky.
Ingredience
4 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 1/2 šálku podmáslí, 50 gramů rozpuštěného másla, 1 1/2 hrnku mouky, 1 prášek do pečiva, 1/2 šálku javorového sirupu
Postup
1 Vejce a cukr vyšlehejte v malé misce elektrickým šlehačem do zhoustnutí; vmíchejte podmáslí a máslo. Mouku prosejte do velké mísy, přidáme prášek do pečiva a vyšlehejte vaječnou směs dohladka. Těsto nechte 15 minut odstát.
2 Zahřejte středně velkou pánev na střední teplotu, potřete trochou rozpuštěného másla. Nalijte ¼ šálku těsta do pánve a smažte, dokud se na povrchu neobjeví bubliny. Otočte palačinky a smažte dohněda. Vyjměte a přikryjte, aby zůstaly v teple.
3 Opakujte se zbývajícím těstem a dalším rozpuštěným máslem. Pokapejte javorovým sirupem.
Bruschetta z drcených bobů a hrášku
Brilantní snídaně!
Ingredience
3⅓ šálků (500 g) mražených širokých (fava) fazolí
1 šálek (120 g) mraženého baby hrášku
⅓ šálku pevně zabalených čerstvých lístků máty, nastrouhaných
2 stroužky česneku, rozdrcené
4 oválné housky
¼ šálku (60 ml) olivového oleje
½ šálku (125 ml) bílého octa
8 studených vajec
180 g marinované perské fety, okapané
100 g polosušených rajčat v oleji, okapaných, nakrájených nadrobno
1 šálek máty
Postup
1 Vložte fazole a hrách do samostatných žáruvzdorných misek; každý zalijte vroucí vodou. Nechte 5 minut stát a slijte. Fazole oloupejte. Vložte fazole a hrášek do velké mísy a šťouchadlem na brambory rozšťouchejte nadrobno. Vmíchejte mátu a česnek; okořeňte podle chuti.
2 Předehřejte gril na vysokou teplotu. Housky rozpůlte a potřete olejem. Umístěte řeznou stranou nahoru na 2 minuty, nebo dokud nebudou lehce opečené. Otočte, grilujte 1 minutu nebo do lehkého zhnědnutí.
3 Velkou pánev naplňte do poloviny vodou; přiveďte k varu, vmíchejte ocet. Rozbijte jedno vejce do šálku a poté jej vsuňte do pánve; opakujte s dalšími 3 vejci. Přiveďte vodu k varu. Vypněte, zakryjte pánev a nechte odstát 2 minuty, nebo dokud bílek neztuhne a žloutky změknou. Odebírejte vejce, jedno po druhém, děrovanou lžící; sceďte na papírovou utěrku. Přikryjte, aby zůstala teplá. Opakujte se zbývajícími vejci.
4 Na housky dejte lžíci fazolové směsi ozdobte rozdrobenou fettou, sušenými rajčaty, vejcem a mátou. Pokapejte zbývajícím olejem; okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.
Zdroj: www.womensweeklyfood.com.au/breakfast-and-brunch-recipes-32236
Sledujte nás na sociálních sítích: