Pokud vás dohnala zdánlivě nekonečná vlna špatných zpráv, nebo se cítíte poslední dobou trochu na dně, jsou někdy ty nejjednodušší věci ty nejúčinnější. Takže si můžete jít zaběhat, zajít si s přáteli na skleničku – nebo zůstat doma. Ano, protože s naším receptem na ten nejúžasnější klasický italský dezert si zlepšíte náladu už jeho přípravou – a první lžička vás vystřelí doslova až do oblak.
Tiramisu, které se skládá z měkkých sušenek savoiardi (podobných našim cukrářským piškotům) namočených v espressu, vrstvených se smetanovým sýrem mascarpone a přelitých strouhanou čokoládou nebo kakaovým práškem, vypadá a působí jako něco, co si můžete objednat jen v restauraci.
Vyžaduje to sice trochu námahy, aby to bylo příjemné rozptýlení – ale zároveň je prakticky nemožné to pokazit. A s tiramisu se nemusíte omezovat na dobu po večeři.
Tradiční recept na tiramisu
Ingredience
16 savoiardi nebo jiných dlouhých piškotů
375 g mascarpone
180 ml studeného espressa nebo 5 lžic instantní kávy
hořká čokoláda na posypání
2 lžíce moučkového cukru
Dále budete potřebovat velkou mělkou misku, 4 koktejlové sklenice, elektrické šlehače, miska, struhadlo.
Postup
1 Pokud používáte instantní kávu, dobře ji rozmíchejte ve 180 ml studené vody. Každý piškot rozdělte na 4 kusy a vložte do mělké misky. Polijte studenou kávou a dejte stranou. Mascarpone vyšlehejte s cukrem a 100 ml studené vody.
2 Opatrně rozdělte polovinu namočených piškotů mezi koktejlové sklenice. Navrch rozprostřete polovinu mascarpone směsi a poté přidejte zbývající piškoty. Dokončete vrstvou zbylé směsi mascarpone.
3 Navrch dejte hodně strouhané čokolády nebo posypejte kakaovým práškem. Můžete podávat ihned, nebo vychladit a počkat, až se chutě propojí.
Zdroj: www.stylist.co.uk/food-drink/best-tiramisu-recipes/430019
Sledujte nás na sociálních sítích: