Prostreno.cz

Vyrobte si levné domácí arašídové máslo

Arašídové máslo s marmeládou, smaženými plátky banánu nebo s čokoládovou pomazánkou a karamelem – arašídové máslo je vynikající ve všech svých podobách! A my vám prozradíme, jak si můžete arašídové máslo snadno vyrobit doma.

I když si arašídové máslo můžete běžně koupit v supermarketu, měli byste si ho zkusit vyrobit doma. Jednoduše vložte pár arašídů do mixéru, smíchejte s olejem, solí (a medem) a rozmixujte do krémové hmoty. Víte, co v něm je a chutná dvojnásob. Vzhledem k tomu, že neobsahuje žádné konzervační látky, nevydrží sice tak dlouho jako ty z obchodu, ale chutná super lahodně! Opravdu to stojí za to!

Arašídové máslo

Ingredience

230 g nesolených arašídů pražených ve skořápce nebo: pražených a solených ze sáčku/plechu

25 ml arašídového oleje nebo alternativně: slunečnicový olej, řepkový olej nebo olej z klíčků

trochu soli

Příprava

1 Nejprve se arašídy opraží na pánvi bez přidání tuku.

2 Můžete použít arašídy, které byly předtím pouze pražené ve skořápce, a ještě se musely vyloupat. Tento krok si ale můžete zcela ušetřit, pokud použijete solené arašídy z pytlíku. Později nemusíte přidávat další sůl.

3 Po opečení je rozmixujte rozmačkají spolu s arašídovým olejem a solí v mixéru nebo ponorným mixérem. V závislosti na tom, jak máte rádi arašídové máslo, můžete v něm nechat malé kousky arašídů („křupavé“) nebo arašídové máslo rozmixovat na jemno („hladké“).

4 Pokud nemáte arašídový olej (seženete ho ve větších supermarketech s oleji nebo v oddělení Asie), můžete použít i slunečnicový olej, řepkový olej nebo olej z klíčků.

5 Arašídové máslo poté naplňte do vhodné uzavíratelné sklenice. K tomu se nejlépe hodí malé zavařovací sklenice nebo zavařovací sklenice. Ale hlavní je, že se dá zavřít.

6 Vzhledem k tomu, že arašídy stále přinášejí trochu tepla z pražení, je hotové arašídové máslo hned po rozmixování trochu tekutější. V lednici ale ztuhne.

7 Na rozdíl od průmyslově vyráběného arašídového másla lze domácí arašídové máslo namazat na chleba i vychlazené a neztvrdne.

V lednici vydrží až 6 týdnů.

Zdroj: www.springlane.de/magazin/rezeptideen/erdnussbutter-selber-machen/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Tousty k snídani

40min
(41 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba