Hledáte stále novou inspiraci na snídani, která vám bude chutnat i několik dní po sobě a zároveň bude zdravá a nabije vás energií na celé dopoledne?
Díky jemné nevtíravé sladkosti, tak akorát správnému množství koření a chutných ingrediencí bohatých na vlákninu, jako je pohanka, sladké brambory, mandlová mouka a jablka, jsou tyto muffiny nejen chutné ale také přínosné pro vaše zažívání a tělesnou pohodu.
Vychutnejte si je ještě teplé s trochou mandlového másla a šálkem čaje nebo si je s sebou zabalte jako svačinu do práce či na výlet.
Bezlepkové jablečné sladké bramborové muffiny
Ingredience na 12 muffinů
1 hrnek mandlové mouky
½ hrnku pohankové mouky
1 ½ lžičky jedlé sody
2 lžičky skořice
½ lžičky kardamomu
špetka muškátového oříšku
½ lžičky soli
1 šálek šťouchaných batátů (pečených nebo vařených)
1 rozmačkaný banán
¼ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
1 hrnek mandlového nebo kokosového mléka
3 lžíce medu
2 lžičky vanilkového extraktu
1 střední jablko nakrájené na malé kostičky
Postup
1 Zahřejte troubu na 180 °C. Formu na muffiny lehce vymažte kokosovým olejem (nebo vystelte košíčky).
2 Smíchejte suché ingredience (mouku, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek, kardamom, sůl) ve střední misce. V druhé míse rozmačkejte banán, smíchejte s mačkanými batáty (pokud používáte kuchyňský robot, zvolte jako nástavec plochý šlehač, který hezky spojí banán s batáty do jednolité hmoty), poté vmíchejte olej, mléko, med a vanilku.
3 Do tekuté směsi postupně vmíchejte suché ingredience, za stálého míchání, dokud se vše nespojí.
4 Těsto nalijte do připravené formy na muffiny. Každý muffin ozdobte kousky krájených jablek a zlehka zatlačte do těsta. Pečte cca 40 minut do zlatova.
Zdroje: názor autora
Sledujte nás na sociálních sítích: