Prostreno.cz

Velikonoční vaječná pomazánka trochu jinak

Vaječná pomazánka je oblíbená klasika, a kdo si na Velikonoce nedá chlebíček s vaječnou pomazánkou, jako by ani nebyl. Ale zkoušeli jste již někdy do vaječné pomazánky přidat slaninu, sýr s modrou plísní, avokádo a rajčata? Ne? Pak věřte tomu, že se vám o tomto lahodném spojení bude zdát i v noci!

Celý recept ještě vylepší dresing z červeného vinného octa a jogurtu, a dokonalá svačinka k posezení s přáteli je na světě.

Velikonoční vaječná pomazánka se slaninou a sýrem s modrou plísní

Ingredience na 6 porcí

8 natvrdo uvařených vajec (nakrájených na čtvrtky nebo větší kostičky)

8 plátků slaniny (nebo prosciutto)

avokádo, nakrájené na tenké plátky

1/2 hrnku rozdrobeného sýra s modrou plísní

1/2 hrnku cherry rajčátek, rozpůlených

2 polévkové lžíce čerstvé nasekané pažitky

3 polévkové lžíce řeckého jogurtu

3 polévkové lžíce majonézy

2 polévkové lžíce vinného octa (ideálně z červeného vína)

Sůl, čerstvě mletý černý pepř

Postup

1 Připravte si dresing: V malé misce smíchejte majonézu, jogurt a červený vinný ocet. Dochuťte solí a pepřem.

2 Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky nebo větší kostičky (podle toho, jak velké kousky vajec chcete mít, a zda chcete servírovat jako salát nebo spíše jako pomazánku). Pro přípravu pomazánky vejce krájejte na menší kousky.

3 Slaninu osmahněte na pánvi dozlatova, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky.

4 Ve velké míse promíchejte nakrájená vejce, slaninu, nakrájené avokádo, rozdrobený modrý sýr a cherry rajčátka. Postupně přilévejte majonézový dresing, avšak používejte jen tolik, aby byly ingredience lehce potažené (nesmí v dresingu plavat), a poté dochuťte solí a pepřem. Ozdobte pažitkou a případně ještě zlehka posypejte trochou rozdrobeného sýra s modrou plísní.

5 Před servírováním nechte chladit v lednici.

Tipy

Servírujte jako předkrm v malých mističkách, nebo podávejte na opečeném křupavém toastu. Případně použijte k přípravě lahodného plněného sendviče společně s plátkem ledového salátu. Smícháním s vařenými těstovinami získáte osvěžující těstovinový salát vhodný i jako netradiční hlavní chod vašeho Velikonočního menu (těstoviny však přimíchejte až poté, co vychladnou). Recept má celou řadu možného využití a fantazii se meze nekladou!

Zdroje: názor autora, www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a19484613






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba