Aperol Spritz je k dostání nejen jako lahodný nápoj, ale báječně se hodí i jako marmeláda na snídaňový chléb. My přinášíme recept, se kterým si ji uděláte jednoduše a rychle sami.
Je téměř nevysvětlitelné, jak se Aperol v posledních letech stal hitem všech barů a letních zahrádek. Podávaný buď čistý, nebo jako základ pro různé další nápoje z trendových hospůdek, barů a kaváren, ale i ze soukromých grilovaček a zahradních party. Všude jsou vidět charakteristické sklenice na stopce s nápadným červenooranžovým obsahem. Zdobené pomerančem a mátou. Čím je ale Aperol Spritz tak výjimečný? Je vyrobený z rebarbory, žlutého hořce, hořkého pomeranče a kůry mochyně.
Miluji jahody a miluji jahodový džem a ano, nevadí mi občas sklenka Aperolu. A proč tyto lahodné ingredience nezkombinovat a neochutnat, co vznikne? Mohu říci jen jedno – jahodový džem s Aperolem je momentálně součástí každé mé snídaně.
Chcete ho také vyzkoušet?
Jahodový džem s Aperolem
Ingredience
500 gramů jahod
250 g konzervačního cukru 2:1
25 ml citronové šťávy
80 ml Aperolu
Postup
1. Jahody nejdříve omyjeme a rozčtvrtíme.
2. Vložíme do velkého hrnce s citronovou šťávou a přivedeme k varu. Za stálého míchání asi 10 minut povaříme. Jakmile jsou jahody uvařené doměkka, rozmačkáme je na jemnou kaši.
3. Nyní přidáme citronovou šťávu a konzervační cukr. Dobře promícháme a znovu přivedeme k varu.
4. Směs necháme za stálého míchání alespoň 5 minut prudce vařit. Hrnec odstavíme ze sporáku, přidáme Aperol, dobře promícháme.
5. Jahodový džem s Aperolem necháme dobře ztuhnout. Pro jistotu uděláme test.
6. Když je marmeláda hotová, dáme ji do čistých zavařovacích sklenic.
7. Místo Aperolu můžete do džemu přidat i gin. A ten bude zaručeně chutnat stejně dobře.
Zdroj: názory autora
Sledujte nás na sociálních sítích: