Potřebujete se při stoupajících teplotách akutně zchladit? Pak byste určitě měli vyzkoušet náš recept na lahodný melounový ledový čaj nebo melounový sorbet!
Milujete melouny? Pak pro vás máme dva recepty na dokonalé letní osvěžení.
Melounový ledový čaj
Ingredience:
1 litr zeleného čaje
200–300 g dužiny vodního melounu
1–2 lžíce citronové šťávy
2–3 lžičky medu
K servírování: plátky melounu, máta, kostky ledu
Příprava:
1. Zelený čaj si připravte jako obvykle a poté jej nechte vychladnout.
2. Mezitím odstraňte dužinu melounu ze slupky, nakrájejte na malé kousky a rozmixujte v mixéru na pyré.
3. Ve velké skleněné karafě smíchejte vychladlý čaj s citronovou šťávou a medem. Před podáváním přidejte šťávu z vodního melounu a chlaďte asi 2 hodiny.
4. Ozdobte mátou, plátky melounu a kostkami ledu – hotovo!
Chtělo by to na zchlazení trochu více? Pak vyzkoušejte recept na melounový sorbet s jahodami!
Z tohoto způsobu servírování se nám sbíhají sliny: melounová zmrzlina podávaná v melounu! Zní to jako dokonalá svačina pro horké letní dny a vypadá až příliš krásně na to, než abychom ji snědli. „What-A-Melon“ je název výtvoru, který bere Instagram útokem. Vynálezcem je Dominique Ansel, který svou zmrzlinovou variantu prodává ve své pekárně v Tokiu.
Melounový jahodový sorbet
Ingredience:
60 ml studené vody
500 g melounu bez pecek, nakrájeného na kousky, zmrazeného
140 g mražených jahod
75 g cukru
1 lžíce citronové šťávy
1. Na sorbet dejte postupně všechny ingredience do mixéru a rozmixujte na pyré, dokud nezískáte krémovou hmotu.
2. Chcete-li sorbet podávat à la "What-A-Melon", rozčtvrťte malý meloun a čtvrtinu rozřízněte příčně na tři stejné části, abyste vytvořili malé lodičky. Ve střední části, také uprostřed, vytvarujte prohlubeň, do které se zmrzlina plní. Z boku ozdobte kousky čokolády.
Zdroj: názory autora
Sledujte nás na sociálních sítích: