Prostreno.cz

Batáty se skyrem a granolou

Batáty k snídani?

Nic nového pod sluncem, říkáte si možná. Na internetu se to doslova hemží zdravými recepty na batátové toasty s avokádem, batáty s vejci a sýrem apod. Batáty jsou zkrátka hvězdou módních wellness receptů, a variant, jak si je vychutnat, jsou tisíce.

Nemusíte však batáty nutně připravovat na slaný způsob, a už vůbec s jeho pomocí imitovat toastový chleba. Co takhle sladká varianta plná bílkovin, na které si můžete pochutnat kdykoli a bez výčitek?

Co budete potřebovat

Batáty – konzumovat můžete celé batáty (včetně slupky, která obsahuje vysoké množství vlákniny, vitaminů a minerálů), ujistěte se však, že jste batáty důkladně omyli a slupku očistili od ulpělých nečistot.

Skyr – na výběru si dejte záležet a v obchodě se poohlédněte po tradičním skyru s vysokým obsahem bílkovin a téměř nulovým množstvím tuku. Jeho hutná struktura vás skvěle zasytí a celému receptu dodá ten správný šmrnc!

Granola – použít můžete svou oblíbenou granolu dle vlastního výběru, avšak ideální je taková, která obsahuje menší množství cukru a zároveň má vyšší obsah vlákniny.

Můžete vyzkoušet i neobvyklé příchutě jako například slaný karamel nebo citron + borůvka.

Batáty se skyrem a granolou

Ingredience

1 středně velký batát

2 lžíce skyru (s příchutí vanilka, borůvka apod.)

hrst borůvek

2 lžíce granoly

Postup

1 Předehřejte troubu na 180 °C.

2 Batáty důkladně omyjte (případně lehce vydrhněte abrazivní rukavicí určenou na čištění zeleniny) a na několika místech propíchněte vidličkou, aby měla během pečení kudy unikat pára.

3 Rozložte na plech vystlaný pečicím papírem a pečte přibližně 45 minut, dokud nejsou batáty měkké (a dají se lehce propíchnout vidličkou).

4 Upečené batáty nechejte vychladnout, a poté nakrájejte na půlky (spodek seřízněte do rovna, aby se dalo postavit, a vytvořit jakýsi kornoutek). Vnitřek můžete z části vydlabat, abyste měli prostor pro plnění (stačí vydlabat jen cca 1/3 batátu).

Do takto připraveného kornoutku pak navrstvěte přibližně 2 lžíce skyru dle vlastního výběru, ozdobte borůvkami a posypejte granolou.

Ihned podávejte.

Tipy

Recept můžete vylepšit přidáním lžičky oblíbeného oříškového másla, borůvky můžete vyměnit za čerstvé jahody či maliny, případně batáty před plněním posypat perníkovým kořením.

Variant je v tomto případě nepřeberné množství a každý si může vytvořit tu svou, podle toho, co mu nejvíce chutná.

Zdroje: názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Tousty k snídani

40min
(41 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba