Tento špenátový quiche bez kůrky je velmi chutný, i když obsahuje jen pět ingrediencí. Je nabitý notnou dávkou špenátu, vajec a zdravým sýrem.
Připravte se na přípravu zdravého špenátového quiche bez kůrky tak nabitého chutí, že jej snadno sníte k snídani, obědu i večeři. To je opravdu jedna z nejlepších věcí na quiche – že je z něj perfektní svačina nebo jídlo kdykoli během dne.
Tento recept na špenátový quiche bez kůrky je vynikající, je tak snadný na přípravu a má vysoký obsah bílkovin. Navíc je vhodný pro bezlepkovou, vegetariánskou a ketogenní dietu.
Historie quiche
Odkud jsou quiche? Většina lidí považuje quiche za klasickou součást francouzské kuchyně… a skutečně tomu tak je. Ale některé zdroje říkají, že quiche ve skutečnosti pocházejí ze zcela jiné evropské země: z Německa.
Slovo „quiche“ ve skutečnosti pochází z německého slova Kuchen, což znamená koláč. Italská a anglická kuchyně byla také známá používáním vajec a smetany v pečivu, které se datuje do 13. a 14. století.
A kromě toho, že je snadný na přípravu a velmi chutný, přináší i velkou spoustu pozitiv pro vaše zdraví.
Vejce
Jak všichni víme, vejce jsou plná bílkovin a kolagenu a obsahují také několik životně důležitých minerálů a vitaminů B. Jako takové jsou úžasné pro zdraví srdce, očí, mozku, jater a kůže.
Špenát
Špenát obsahuje vitaminy K, A a C. Je považován za jednu z nejlepších potenciálních potravin v boji proti rakovině a stejně jako vejce podporuje zdravou imunitu, zrak, zdraví kostí, kůže a další. Existuje jen málo lepších možností v boji proti nemocem než špenát.
Syrový sýr
Abyste dostali dávku zdravého tuku, je tento sýr vyrobený ze syrového mléka nejlepší. Nejlepší část? Můžete si vybrat vlastní verzi.
Jak vyrobit špenátový quiche bez kůrky
Ingredience
8 vajec, rozšlehaných
1 balíček mraženého nakrájeného špenátu, rozmraženého a okapaného
1½ šálku strouhaného syrového sýra
1 cibule, nakrájená
1 lžíce kokosového oleje + navíc na promaštění
¼ lžičky mořské soli
⅛ lžičky černého pepře
Návod na přípravu:
1. Jak udělát quiche bez kůrky? Všechny ingredience jednoduše spojíte v dobře vymaštěné koláčové formě a upečete.
2. Vejce pomáhají držet všechny ingredience opravdu pěkně pohromadě a kůrka vám vůbec nebude chybět.
3. Recept můžete využít i na mini verzi quiche – třeba ve formě na muffiny.
Zdroj: názory autora
Sledujte nás na sociálních sítích: