Existuje mnoho důvodů, proč milovat tatarskou omáčku. Ale měli jste někdy domácí tatarskou omáčku? S dokonalou rovnováhou smetanové, slané, pikantní a sladké chuti lze tento recept na tatarskou omáčku použít na mnohem víc než jen kousek smažené ryby.
Tatarská omáčka je koření nebo dip, jehož základem je majonéza a pak se k ní přidávají další přísady. Recepty na tatarskou omáčku se mohou mírně lišit, ale většina z nich obsahuje cibuli, bylinky a citronovou šťávu.
Stejně jako ostatní pochutiny je tatarská omáčka jen tak dobrá nebo zdravá jako její ingredience. Jak už možná víte, mnoho značek majonéz a nálevů obsahuje nechtěné konzervační látky, dochucovadla a barviva. Navíc sladké pochutiny nebo okurky jsou obvykle nabité rafinovaným cukrem.
Tento recept na tatarskou omáčku obsahuje domácí majonézu a na probiotika bohaté koprové okurky, které posouvají chuť této omáčky opravdu na jinou úroveň. Domácí tatarská omáčka má vždy tu svěžest a chuť, kterou jen tak v žádné předpřipravené verzi neseženete.
Jak vyrobit tatarskou omáčku
Ingredience
2 lžíce cibule, nakrájené nadrobno
3 stroužky česneku
1 šálek koprových okurek
1 šálek domácí majonézy
1 lžíce čerstvého kopru
1 lžička citronové šťávy
1 lžička javorového cukru
¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
Návod na přípravu
1. Začněte dávat všechny ingredience do mixéru. Můžete začít tím, že nejprve vložíte pevné ingredience, jako je cibule a okurky. Nyní přidejte stroužky česneku.
2. Další na řadě je klíčová základní složka: vaše domácí majonéza.
3. Přidejte zbytek ingrediencí, včetně čerstvého kopru, citronové šťávy, javorového cukru a čerstvě mletého černého pepře. Všechny ingredience vaší tatarské omáčky jsou nyní v mixéru nebo kuchyňském robotu. Mixujte na nejvyšší otáčky, dokud se vše dobře nespojí.
Zdroj: názory autora
Sledujte nás na sociálních sítích: