Langoše má rád snad opravdu každý. Jsou oblíbenou rychlou večeří nebo křupavou pochoutkou ze stánku, která se nikdy neomrzí. Pro osoby, které se snaží zhubnout je ale toto jídlo v originální podobě nemožné jíst. Proto existuje odlehčená varianta i pro dietáře. Jak si odlehčené langoše připravit doma?
Křupavé langoše
Ingredience na 4 porce
200 g hladké špaldové mouky
150 g bílého jogurtu nebo kefíru
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce prášku do pečiva
1/2 lžičky mořské soli
kečup bez cukru
bílý jogurt
prolisovaný česnek
strouhaný sýr
čerstvá mozzarella
Postup
1 Všechny suroviny na těsto promícháme dohromady, aby vzniklou hlaďoučké těsto, které se hezky leskne. Použijeme na to vařečku. Těsto necháme chvilku odpočinout.
2 Ze směsi vytvarujeme menší kulaté langoše, které by neměly být moc tlusté. Ideální šířka by neměla být více než půl centimetru. Vložíme je na plech vyložený pečicím papírem a langoše potřeme olivovým olejem.
3 Troubu předehřejeme na 200 stupňů a plech vložíme dovnitř. Pečeme je, dokud nemají zlatavou barvu.
4 Nakonec na langoše dejte vaše oblíbená dochucovadla. Přidat můžete klasický kečup, sýr a česnek. Případně vyzkoušejte verzi s jogurtem nebo mozzarellou. Někteří lidé langoše jedí i nasladko, například s marmeládou nebo trochou másla. Záleží čistě na vás.
Neomezujte se
Přílišné omezování se v jídle a zakazování si potravin v hubnutí nikdy nevede k ničemu dobrému. Raději si recepty upravte tak, aby vyhovovaly vašim aktuálním potřebám a nezasahovaly do vašeho hubnutí. Případně si dejte i běžnou verzi tohoto pokrmu, ale počítejte s tím, že v menším množství.
Zdroj: www.zdravefitrecepty.cz/recept/fitness-langose-pecene
Sledujte nás na sociálních sítích: