Kdo by neměl rád klasickou bábovku, zvláště když je doplněná o tvaroh, který ji krásně zvláční. Nemusíte se jí bát dokonce ani v dietě, pokud ji upečete správně. Určitě si na ní pochutnáte. Jak správně na to?
Tvarohová bábovka
Ingredience na 8 porcí
250 g jemného tvarohu – ve vaničce
250 ml mléka
200 g špaldové mouky
150 g xylitolu nebo jiného sladidla
80 g rozpuštěného kokosového oleje
3 vejce
1 odměrka vanilkového proteinu
1 balíček kypřicího prášku
trošku soli
Olej ve spreji
Postup
1 Do větší mísy dáme suché ingredience. Konkrétně mouku, protein, xylitol, kypřicí prášek a pečlivě promícháme. Následně přidáme rozpuštěný kokosový olej, tvaroh, mléko a žloutky, které jsme si oddělili od bílků a všechno spolu mícháme, dokud nám nevznikne jednotné hladké těsto.
2 Poté si z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který stěrkou jemně vmícháme do těsta. Nachystáme si formu na bábovku. Formu na bábovku si vymažeme olejem, vysypeme moukou a vylejeme do ní těsto.
3 Troubu si předehřejeme na 180 °C a bábovku dáme péct na asi 45 minut. Poté zkusíme špejlí, jestli je bábovka hotová. Když máme bábovku hotovou, necháme ji vychladnout ve formě a vyklopíme.
4 Podle chuti ji ozdobíme arašídovým máslem, čokoládovou polevou nebo nakrájenými oříšky. Vychutnat si ji můžete s celou rodinou.
Zdroj: www.gymbeam.cz/blog/fitness-recept-vlacna-tvarohova-babovka-s-poctivou-davkou-bilkovin/
Sledujte nás na sociálních sítích: