Na podzim stále častěji saháme po oblíbeném čaji, oblékáme teplé ponožky na nohy a venku prší oranžovo-červené listí. Než ale podzim propukne ve své plné síle, musíme si ještě užít poslední trochu teplé dny – a samozřejmě s tím správným aperitivem v ruce! Náš recept na Zlatý střik je rychlý na přípravu a dodává vám chuť podzimu.
Zatímco v létě převládají na našem stole spíše osvěžující nápoje v kombinaci s Aperolem, Campari nebo Limoncellem, těšíme se se začínajícím podzimem více na chuť skořice, muškátu a čokolády.
Naštěstí se dá propojit chuť léta s nádechem podzimu a připravit si příjemné drinky, které si vychutnáme v teple domova v ponožkách na gauči.
Jako typické podzimní ovoce jsou vedle jablek právě hrušky. Proč tedy nevyužít jejich klasické chuti a připravit si podzimní nápoj s chutí hrušky? A se špetkou alkoholu nás zahřejí i zevnitř.
Podzimní recept na Zlatý střik
Ingredience na 1 sklenici
3 cl vodky (volitelně)
4 cl přirozeně zakalené hruškové šťávy
4 cl toniku
špetka bourbonské vanilky
kostky ledu
snítka rozmarýnu nebo tymiánu
Příprava
1. Sklenici naplňte kostkami ledu a zalijte 3 cl vodky.
2. Zalijte hruškovou šťávou a tonikem.
3. Pak přidejte čerstvou bourbonskou vanilku, pokud chcete. Pokud nechcete používat čerstvé vanilkové lusky, můžete použít i vanilkové aroma. Díky tomu je dávkování množství obzvláště snadné.
4. Celé to opatrně promíchejte dlouhou lžící nebo dřevěnou špejlí, aby se neztratily bublinky. Ozdobte rozmarýnem nebo tymiánem – a na zdraví!
5. Pokud je pro vás rozmarýn nebo tymián příliš hořký nebo pikantní, můžete aperitiv ozdobit mátou.
Zdroj: názory autora
Sledujte nás na sociálních sítích: