Hledáte chutný a výživný způsob, jak nastartovat svůj den? Tyto borůvkové muffiny s vysokým obsahem bílkovin jsou ideální volbou. Jsou plné zdravých ingrediencí a šťavnatých borůvek, takže uspokojí vaše chutě a zároveň vám dodají velkou dávku bílkovin, které vám dodají energii na celé dopoledne. Ať už jste fitness nadšenci a hledáte svačinu po tréninku, nebo si prostě chcete dopřát něco dobrého bez pocitu viny, tyto muffiny si jistě oblíbíte.
Borůvky jsou velmi zdravé, jelikož obsahují vysoké množství antioxidantů, vitamínů a vlákniny a mohou přispívat ke zlepšení zraku, snížení cholesterolu nebo prevenci srdečních chorob. Tak si pojďme naservírovat v podobě chutných muffinů.
Borůvkové muffiny
Ingredience na 4 porce
1 hrnek celozrnné mouky
1 hrnek proteinového prášku (vanilkový nebo bez příchutě)
1/2 hrnku řeckého jogurtu
1/4 hrnku medu nebo javorového sirupu
1/4 hrnku neslazeného jablečného pyré
1/4 hrnku mandlového mléka (nebo mléka dle vašeho výběru)
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky soli
1 1/2 hrnku čerstvých borůvek
Postup
1 Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte formu na muffiny pečicím papírem nebo ji lehce vymažte tukem a poprašte moukou.
2 V míse smíchejte celozrnnou mouku, proteinový prášek, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Dobře promíchejte, aby se suché přísady rovnoměrně rozložily ve směsi.
3 V jiné míse vyšlehejte řecký jogurt, med (nebo javorový sirup), neslazené jablečné pyré, mandlové mléko, vejce a vanilkový extrakt, dokud směs nebude hladká a dobře spojená.
4 Smíchejte tekuté ingredience se suchými a míchejte, dokud se nespojí. Dávejte pozor, abyste to s mícháním nepřehnali, protože by muffiny nemusely mít po upečení požadovanou texturu. Přimíchejte čerstvé borůvky.
5 Vložte těsto do připravených košíčků na muffiny a naplňte každý košíček asi do 2/3. Vznikne přibližně 12 muffinů. Dejte formu na muffiny do předehřáté trouby a pečte 18–20 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde ven čistá.
6 Nechte muffiny několik minut vychladnout ve formě a poté je přeneste na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly. Po vychladnutí jsou vaše borůvkové muffiny připraveny k ochutnání.
Zdroj: www.ohsnapmacros.com/blueberry-protein-muffins/
Sledujte nás na sociálních sítích: