Prostreno.cz

Bulgurový salát s petrželí a rajčaty

Bulgur je stále více oblíbenou složkou zdravého stravování. Je lehce stravitelný a také cenově dostupný. Pozvěte ho do své kuchyně.

Bulgur je druh celozrnného zrna, který se nejčastěji vyskytuje v kuchyni blízkého východu. Vyrábí se z lámané pšenice, která byla částečně vařená, sušená a poté rozemletá na různé velikosti. Bulgur má vysoký obsah vlákniny a je bohatý na vitamíny B, mangan, železo, hořčík a antioxidanty. Často se používá jako základ do polévek, pilafů, chleba, sladkostí a především salátů (1). Pojďme si jeden takový připravit.

Bulgurový salát

Ingrediencie

- 200 g bulguru
- 3 velká rajčata
- 1 velká zelená paprika
- 1 střední cibule
- 1 šálek čerstvé nasekané petržele
- 1/2 šálku čerstvě nasekané máty
- šťáva z 1 citrónu
- 1/4 šálku olivového oleje
- sůl a čerstvě namleté černé koření podle chuti

Příprava

1. Bulgur vložte do velké misky a zalejte ho horkou vodou. Přikryjte ho a nechte ho nabobnat pžibližně 20 minut, a nebo dokud nebude měkký.

2. Mezi tím si nakrájajte rajčata na kostičky a zelenou papriku na tenké proužky. Nakrájejte cibuli na jemno.

3. Do misky s bulgurem přidejte rajčata, papriku, cibuli, petržel a mátu. Pořádně promíchejte.

4. V menší misce si připravte dresing: smíchejte citrónovou šťávu s olivovým olejem, solí a černým kořením. Protřepejte, dokud se směs nespojí.

5. Dresing přidejte do větší misky s ostatními ingrediencemi a vše pořádně promíchejt. Dosolte dle potřeby.

6. Salát nechte v ledničce alespoň 1 hodinu před podávaním odpočinout, aby se chutě pořádně spojily.

Dobrou chuť!

Zdroj: (1) www.cs.wikipedia.org/wiki/Bulgur, názor autora


Související




Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba