Prostreno.cz

Pečený bůček s medem a hrubozrnnou hořčicí

Nebojte se přípravy této části prasete. Při správné péči a dostatečné době pečení v troubě nabídne krásnou křupavou kůrku a šťavnaté maso.

Pečený bůček s medem a hrubozrnnou hořčicí je tradičním jídlem, které se často podává na různých slavnostech nebo rodinných oslavách. Tento recept je jednoduchý a výsledkem je lahodný a šťavnatý bůčček s mírně sladkým a pikantním nádechem. 

Ingredience: 

- 1 kg vepřového bůčku 
- 2 lžíce medu 
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice 
- Sůl, pepř 

Postup:

1. Vepřový bůček omyjeme, osušíme a potřeme strouhaným česnekem. Pak ho zprudka opečeme na rozehřáté pánvi ze všech stran, aby se uzavřely póry a maso zůstalo šťavnaté.

2. Předehřejeme troubu na 180 °C.

3. Bůček dáme do pekáčku, potřeme ho hrubozrnnou hořčicí a medem. Osolíme a opepříme.

4. Podlijeme malým množstvím vody a dáme péct. Během pečení bůček několikrát potřeme šťávou z pekáčku.

5. Pečeme asi 1 a půl hodiny, nebo dokud nezíská krásnou zlatavou barvu.

6. Hotový bůček nakrájíme a podáváme.

Přílohou mohou být bramborové knedlíky, český chléb, pečené brambory nebo bramborový salát. Podle chuti lze na bůček ještě přidat trochu medu a hořčice.

Přejeme dobrou chuť!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba