Dezerty z jablek lze připravit na nespočet způsobů. Znáte jablečný crumble? Tento od Marthy Stewart připravíte velmi rychle a má potenciál stát se nejoblíbenějším rodinným receptem!
Také máte rádi jablka? Přinášíme vám recept, který se zaručeně povede a chutná malým i velkým. A s kopečkem vanilkové zmrzliny chutná prostě nebesky!
Jablečný crumble podle Marthy Stewart
Přísady
115 g másla
10 středních jablek
6 lžic světlého cukru
125 g + 2 lžíce mouky
2 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky skořice
sůl
100 g hnědého cukru
Vanilková zmrzlina, šlehačka nebo řecký jogurt k podávání
Příprava
1 Troubu předehřejeme na 190 °C. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. Vymažeme zapékací misku (2 litry; 28 × 18 × 4 cm). Ve velké míse smícháme jablka, světle hnědý cukr, 2 lžíce mouky, citronovou šťávu, skořici a 1/4 lžičky soli. Nalijeme těsto do zapékací misky.
2 V jiné misce ušleháme máslo s hnědým cukrem. Potom přidáme zbývající mouku a 1/2 lžičky soli a mícháme, dokud se nevytvoří hrudky. Vše potřeme jablečnou směsí.
3 Dáme do trouby asi na hodinu. Jablečný crumble je hotový, když střed bublá a vršek je pěkně zhnědlý. Pokud vršek hnědne příliš rychle, přikryjte kastrol alobalem a pokračujte v pečení.
4 Poté nechte krátce vychladnout a podávejte buď s kopečkem vanilkové zmrzliny, našlehané smetany nebo řeckého jogurtu.
Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-martha-stewart-rezept-einfachster-apfelauflauf-welt
Sledujte nás na sociálních sítích: