Prostreno.cz

Rychlý veganský kari salát s cizrnou

Rychlý a snadný salát na přípravu plný zajímavých chutí. Je ideální jako příloha nebo jako náplň do sendvičů. Pojďme si ho připravit.

Stačí vám pár základních ingrediencí, které nakombinujete velice snadno, rychle a podle své chuti, v podstatě během 10 minut. Salát si připravte klidně i den předem a uložte jej do lednice, kam si pro něj můžete dojít, jakmile k vám dorazí návštěva anebo dostanete chuť na svačinku.

Můžeme vám však zaručit, že se ve vaší lednici nezabydlí moc dlouho, protože zmizí téměř ihned poté, co jej připravíte!

Ingredience

Cizrna – použijte konzervovanou nebo čerstvě uvařenou

Mrkev – případně nahraďte červenou paprikou

Rozinky – dodají nádech sladkosti, a zároveň kompenzují pikantnost kari

Jarní cibulky

Kešu ořechy – ideálně předem odmočené ve vodě

Vegan majonéza – zakoupíte ve zdravé výživě, případně můžete použit směs hummusu a tahini, jak je uvedeno v receptu

Koriandr – dodává šmrnc, avšak můžete vynechat, pokud nejste fanouškem této bylinky

Citron – pro svěží chuť

Veganský kari salát s cizrnou

Ingredience (4–6 porcí)

3 hrnky vařené nebo 2 plechovky (cca 450 g) cizrny, scezené a propláchnuté

2–3 mrkve, nakrájené na kostičky

3 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka

2–3 lžíce rozinek, nebo nakrájených datlí

1/2 hrnku kešu oříšků

1/2 hrnku veganské majonézy (případně hummusu nebo tahini, viz poznámky)

šťáva z jednoho citronu

1 lžíce kari, + více podle chuti

3/4 lžičky česnekového prášku

sůl a drcený pepř dle chuti

Postup

1 Do středně velké mísy přidejte cizrnu a nahrubo rozmačkejte asi 1/2 – 2/3 obsahu mísy hřbetem pevné vidličky nebo šťouchadlem na brambory.

2 Dresink: Smíchejte veganskou majonézu (pokud nemáte majonézu, použijte zředěný hummus nebo tahini, případně nakombinujte spolu navzájem, pokud máte chuť trochu experimentovat) s kari a česnekovým práškem.

3 K polorozmačkané cizrně přidejte mrkev nastrouhanou na hrubší nudličky, případně nakrájenou na malé kostičky, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, rozinky, kešu a vše důkladně promíchejte.

4 Vzniklou směs zalijte dresinkem a zakápněte citronovou šťávou. Vše opět důkladně promíchejte, aby se vše spojilo. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby.

Další tipy

Cizrnu můžete rozmačkat nebo klidně nechat i vcelku. Mačkaná cizrna je skvělá, pokud chcete salát použít jako plnivo do sendvičů, lépe se tak spojí.

Skladovat můžete v lednici po dobu až 5–6 dnů v zakryté nádobě.

Vychutnat si salát můžete samotný nebo na lůžku z listové zeleniny, připravit z něj vydatný sendvič nebo srolujte do tortilly s listovou zeleninou.

Zdroje: www.simple-veganista.com/curried-chickpea-salad/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba