Prostreno.cz

Odlehčenou verzi karbanátků získáte díky mrkvi a bramboře

Myslíte si, že na přípravě karbanátků už vás po letech praxe nemůže absolutně nic překvapit? Možná se přece jen najde recept, který pro vás bude novinkou. Třeba ten s mrkví a syrovou bramborou!

Karbanátky zaujímají na seznamu nejoblíbenějších českých jídel přední pozice. Existují v mnoha variantách – kapustové, rybí, sýrové a houbové, ovšem ty z mletého masa jsou klasikou, která nikdy neomrzí. A právě na ně se dnes zaměříme! Pořád jsou totiž fígle, které jste zatím nezkusili. Nebo ano?

Kouzelné ingredience pro lepší chuť

Do masové směsi na karbanátky bezpochyby patří cibule. Je to vše, co tam můžete přihodit? Co vás nemá, chuťové pohárky budou plesat blahem, když přimícháte i najemno nakrájenou kyselou okurku, nakládané kapie, olivy či feferonky – pro pálivé fanoušky. Maso se dá vylepšit i několika zrníčky hořčice, nasekanými mletými ořechy, nebo hrstí drcených kukuřičných lupínků. Kdo nevěří, ať to zkusí!

Zaručená křupavost? Jedině s důlkem

Vizitkou správně připravených karbanátků je jejich křupavost. Ale musejí být zevnitř krásně propečené! Jak toho docílit? Není nic snadnějšího. Stačí při tvarování mokrým prstem vytvořit malý důlek. Nemusíte se obávat, že by snad narušil vizuální stránku, při smažení totiž zmizí. Prohlubní se vám ale večeře propeče lépe a rychleji.

Odlehčená verze. Bez tuku a z trouby

Tenhle „recept“ jistě potěší všechny, kteří se pro vidinu štíhlejších křivek karbanátkům (s těžkým srdcem) vyhýbají. Je jasné, že nadměrné množství tuku není při dietě nic moc! Jde to ale i jinak. Naskládejte vytvarované kousky na plech vyložený pečicím papírem a vložte je do předehřáté trouby na 200 stupňů. Po dvaceti minutách si můžete pochutnat s menšími výčitkami. Nutno dodat, že ušetříte i drahocenný čas, který byste jinak prostáli u sporáku.

Nekalorický způsob číslo dvě. Vynechejte vejce

Už jste někdy zkusili nahradit vejce strouhanou syrovou bramborou? Chyba. Tak jsou karbanátky lehčí, a navíc se všechny potřebné ingredience krásně spojí. Odměnou za vaši odvahu bude šťavnaté a mnohem lahodnější maso. To si jistě necháte líbit!

Extra jemnost a nadýchanost. Díky mrkvi

Mrkev a karbanátky? To jde dohromady, jako nic jiného. Zapracujte kousek zeleniny do těsta a nechte se překvapit, co to udělá. Pokrm získá kořeněnou příchuť, bude nadýchaný, jemný a zkrátka nepopsatelný.

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba