Prostreno.cz

Rum nebo sodovka. Triky s knedlíky, které stojí za vyzkoušení

Napadlo vás někdy vařit ovocné knedlíky s rumem, do těch bramborových přidat uzené a houskové vylepšit pro změnu bylinkami? Vidíte, to je ta chyba. Někdy i malá změna dokáže velké věci!

Knedlíky jsou takovou originalitou české kuchyně. Ať už jde o ty houskové, bramborové či ovocné, téměř žádný tuzemák jimi nepohrdne. Potrpíte si na ty domácí a kupované vám nesmějí přes práh? Pak možná uvítáte pár triků, které by vám při jejich „výrobě“ mohly přijít k duhu! Koneckonců, kuchyňských zlepšováků není nikdy dost, nemyslíte?

Houskové se neobejdou bez sodovky

Hodláte dnes svým blízkým servírovat poctivý guláš „se šesti“? Použijte při zadělávání knedlíků kapku sodovky, budou pak mnohem nadýchanější. Aby se vám nepřipalovaly ke dnu, vložte do nádoby talířek nebo dřevěné prkénko. Špetka jedlé sody zase zabrání tomu, aby byly slizké. Preventivní opatření existuje i na nežádoucí rozvaření. V tomto případě ho zajistí trocha hladké mouky přidaná do vody. Chcete je ještě vylepšit? Povolejte do akce bylinky!

Knedlík nazeleno? To se jen tak nevidí

Hodně netradiční přílohou, která si okamžitě získá nemalou pozornost, budou zelené knedlíky. Vmíchejte do těsta najemno nasekanou petržel, nebudete litovat! Je známo, že tato bylina snižuje krevní tlak a zlepšuje trávení. To jen pro případ, že by se nějaký ten strávník vaším okouzlujícím výtvorem přejedl…

Bramborový knedlík jako malovaný

Co se týká této dobroty, nezapomínejte na to, že bramborová hmota dlouhým stáním řídne. Pokud se tak stane, zapracujte do ní mouku, rázem se to spraví. Pro větší kyprost lze přidat i rohlík krájený na malé kostičky, jemně rozemleté suchary, popřípadě strouhanku. Proti případné a nechtěné „oslizlosti“ přisypte do vody ještě trochu škrobové moučky či hladké mouky. Čím se dají knedlíky ještě ozvláštnit? Nakoukněte do lednice, tam máte parádní ingredienci!

Knedlík s uzeným? Ten je jedna báseň

Bramborový knedlík s najemno krájeným uzeným získá nejen úžasnou barvu, ale také výraznou chuť. Už jste to někdy zkusili? Je nejvyšší čas to změnit, protože tato inovace si vás jednoduše získá. A věřte, že ji rozhodně budete opakovat…

Ovocné knedlíky trochu jinak

Držet se při zemi? Ale jděte, občas se nebojte popustit uzdu své fantazii. Přidejte do vody k ovocným knedlíkům kapičku rumu, nebo přiměřené množství vanilkového cukru. Vůně bude naprosto nepopsatelná a další příjemné překvapení vás čeká ihned po ochutnání!






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba