Menu
Pro hledaný termín nebyly nalezeny žádné výsledky.
Zpět na: Tajemství dokonalých palačinek
Jedině se špenátem.
Všichni, kdo ochutnali moje palačinky říkali, že jsou výborné, jsou tenké, dají se dobře smotat a mají křupavé okraje. Pro přípravu jsou o hodně jednodušší, než v uvedené receptu.. Do vyšší misky naliji 1/2 l hrnek mléka, rozbiji 2 vejce, přidám asi 6 vrchovatých lžic hladké mouky, 1 malou zarovnanou lžičku cukru a malou špetku soli. Vše rozšlehám ručním mixerem na pomalejší otáčky, těsto musí být tak husté, aby velmi pomalu stékalo z metliček, když je vytáhnu z misky, jinak dohustit moukou, nebo zředit mlékem. Těsto nechám 20-30 minut odležet a smažím, jak je výše uvedeno. Na jejich dochucení používám vše, co bylo uvedeno v receptu, obézním a diabetikům chutnají jen tak usmažené.
Jirko.Na 1/2 hrnku mléka 2 vejce? To už není palačinka,ale vaječná omeleta a ta s marmeládou není úplmě top. ;-)
Pro Tomíka: Pan Jirka nepíše "na půl hrnku mléka dvě vejce"! Pan Jirka píše: "... na půllitrový hrnek mléka dvě vejce" :-)
Křupavé okraje? To je jako okoralé. Mimochodem, nejlepší palačinky se pečou na palačinkovači, netrhají se, nepotřebují tuk, jsiu úžasné. Pánev schovat!
aby palačinky po vychladnutí nekoraly, doporučuji přidat do těsta lžíci oleje
Plněné špenátem a zapečené se sýrem v troubě
Zda se mi zbytecne moc ingredienci v popsanem clanku...muj recept je sice od oka, ale delam je tak od svych 12 let, co mi je naucila moje mamka. Na testo: hladkou mouku (urcite zalezi jaka mouka, ne prosim nejlevnejsi z tesca...na kvalite mouky zalezi a odrazi se v chuti i strukture vyslednych palacinek), plnotucne mleko, vajicka (idealne domaci), cukr, sul. Olej repkovy nerafinovany na potreni panve. Samozrejme panev musi byt zelezna, lepe rozvadi teplo. Z 3/4 l mleka: rozkverlam metlickou 3 vejce (co ctvrtlitr, to vejce - kdyz jsou vejce opravdu velka, domaci byvaji, tak dam na 3/4 litru dve). Tento pomer vajec ku mleku a mouce je dulezity, protoze se neprichytavaji. Kdyz je bud vajec malo nebo naopak moc, palacinky se prichytavaji a trhaji. Do vajec pridam 2 PL cukru, 2 velke spetky soli, naliju 3/4 l plnotucneho mleka a metlou na snih ve velke mise dobre promicham, pomalu vsypavam za staleho michani metlou hladkou mouku (podle oka, ale chce to ridke palacinkove testo), micham metlou proto, abych do testa dostala vzduchove bublinky. Necham odstat cca 15 minut. Opekam na rozpalene panvi potrene repkovym olejem zhruba na strednim az vyssim stupni (7), kazda strana tak max. 30 vterin (chce to pouzivat stale stejnou naberacku a nalevat do panve stejne mnozstvi testa, to chce odhadnout, aby nebylo testa v panvi moc, pak jsou tluste a spatne se propekaji, tez dobre rozliti testa po panvi hraje svou roli). Palacinky maji krupavy okraj, perfektne se svinuji a chutnaji jak s marmeladou, tak tvarohem, skorici, medem...nebo na slano...
a umí a opačně.A ostatní jsou jen žvásty aby něco ostatní jen píši.
Prasek do peciva je zbytecnost, pali po nem zaha. Staci mleko, mouka, vejce a trocha cukru.
Prášek do pečiva palačinky hezký nadlehčuje. Ale je dobré použít prášek bez fosfátů. Je na bázi vinného kamene. K dostání v obchodech pro zdravou výživu. Po něm fakt žáha nepálí.
Francouzský recept: 300 ml mléka, 3 vejce, 300g mouky, 300 ml vody. Nic víc není potřeba. Smíchat v uvedeném pořadí, nechat do druhého dne odpočinout.
A voda v palačinek ,to si sranda a ještě píše,že je to prý francouz ale asi jako u nás,kdo neumí tak neumí. jako u nás i ve Francie.
no az na tu vodu ok, jinak se tam dava cca 5cl Rumu
Místo vody mléko ,přidat 3 lžíce rozpuštěného másla a 3 lžíce rumu.Smažit na popuštěném másle a jsou OK.
******
KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PALAČINEK TO JE JAKO VRAŽDA,
Klasický vídeňský recept - 1/4 l mléka, 12 deka mouky, 4 vejce, špetka soli, 15 min. nechat stát. Jsou tenoučké a dobře drží.
P. S. Bez cukru. Děláme je naslano (s masovou směsí a zapečené s ementálem navrch) i nasladko.
Můj recept: 1/2l mléka, špetka soli, 8 lžic hl.mouky, 1 žloutek, bílek vyšlehat- sníh. Mléko, mouku +žloutek vyšlehat metlou a poté lehce vmíchat sníh. Palačinky jsou jemné, nadýchané.
Dělám z hladké mouky manžel miluje palačinky jednou týdně musí být pěkně marmeláda jaká kolik
Manžel je miluje
Děláme je naslano se šunkou a plátkovým sýrem
Pro ty, kdo ještě palačinky nikdy nezkoušeli a chtěli by začít podle uvedeného návodu : dovoluji si doporučit - nezkoušejte to. Hromada nesmyslných ingrediencí a už vůbec si neumím představit, jakou chuť a konzistenci budou mít ty, kde do těsta, krom toho všeho, přihodíte ještě jahody, borůvky a přilijete 1,5 šálku javorového sirupu... Základní recept je geniálně jednoduchý, již je tu v podstatě několikrát zmíněn: na 1/4 litru mléka 1 vejce a 100 g mouky. V podstatě nic jiného nepotřebujete. Můžete nepatrně přisolit, můžete přisladit, ale vzhledem k tomu, že palačinky se smaží zásadně jako velmi tenké, výsledná chuť je daná náplní. Na sladko klasika s džemem, tvarohem, sirupem, ovocem apod., naslano např. plněné masovým hašé a přelité špenátovým krémem.
Určitě máte pravdu, je to přesně tak. V životě jsem sodu a podobné nesmysly do palačinek nedávala.
Nauč se první psát
Nejraději je mám se špenátem. To je fakt bomba.
Dělám někdy napůl hl. a polohr. mouku, přidám jen jeden vanilinový cukr, osolím, žloutky vmíchám do řídkého těsta, bílky našlehám a opatrně vmíchám. Zásadne nesladím aby se nepřipalovaly. Milujeme je odjakživa s povidlama:) ale může být i jakákoliv domácí marmeláda, jahodová, malinová meruňková, mirabelková, broskvová, z josty, černého rybízu. A když nás moc "honí mlsná" tak našlehám šlehačku a dám také dovnitř. Musí se to pak hodně rychle sníst než zřídne:) dobrou chut a hodně zdraví.
Určitě NE vanilínový cukr, to je chemické svinstvo. Jen vanilkový cukr! nebo vanilkovou pastu, extrakt či semínka z lusku.
a taky jsou dobré slané - místo cukru sůl,houby suš. nebo čerstvé na plátky a povařené, česnek, majoránka,pepř. moc dobré-říká se jim vošouchy.
Vošouchy jsou z brambor.Úplně jiné jídlo.
No nejlepší je domácí jahodový jam srolovat a nahoru ušlehanou smetanu třeba ve spreii.
Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.
Zdarma produkt k testování!
Reklama