Oblíbená Kinder vajíčka, v originále Kinder Surprise, se prodávají od roku 1974 a mají mnoho dětských i dospělých příznivců. Sladkost s malou hračkou se stala fenoménem a čokoláda s mléčnou vrstvou ve tvaru vajíčka nezaměnitelně chutná i ve speciálních dezertech. Zkuste je připravit podle našich receptů i vy!
Sladkost a hračka v jednom balení
Hračky z Kinder vajíček lákají děti, ale i dospělé sběratele. Čokoládu pak můžete sníst samotnou nebo si její jemnost vychutnat ve sladkostech z našich receptů. Kromě čokolády z Kinder vajíček můžete využít i známé čokoládové tyčinky Kinder s mléčnou náplní. Jak na to?
Malé Kinder dortíky – cupcake
Perfektní na oslavy i jako luxusní svačinka. Na 12 cupcakes potřebujete:
Těsto:
- 180 g másla
- 180 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 140 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 35 g kakaa
- 40 ml mléka
Krém:
- 250 g mascarpone
- 200 g Kinder čokolády
- 200 ml 33% smetany ke šlehání
Postup:
Nejprve si připravte základ krému, aby se v lednici stihl vychladit. Kinder čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a zalijte ji 100 ml smetany. Až obě složky dokonale prolnou, dolijte zbytek smetany a směs promíchejte dohladka. Základ krému dejte do lednice.
Těsto si připravíte vyšleháním změklého másla s cukrem. Po jednom do něj zapracujte vajíčka, následně do směsi za stálého míchání přidávejte po troškách mouku, kakao a prášek do pečiva. Nakonec přidejte mléko a po spojení směsi jí plňte muffinové košíčky cca do poloviny. Pečte asi 15–17 minut na 170 °C.
Během chladnutí muffinů dodělejte krém – studený základ vyšlehejte a přidejte mascarpone. Pevným krémem pak zdobte vychladlé cupcakes, posypat je můžete hoblinkami čokolády.
Čokoládový likér z Kinder čokolády
Sladké povzbuzení vám dodá likér s plnou chutí a asi 10 % alkoholu. Hodí se i jako osobní handmade dárek k Vánocům.
Ingredience:
- 200 g čokolády z vajíček nebo tyčinek Kinder
- 600 ml polotučného mléka
- 400 ml 33% smetany ke šlehání
- 300 ml vodky
- 100 g cukru
- 2 vejce
Postup:
Čokoládu, mléko, smetanu, cukr a vejce vložte do hrnce. Vše opatrně zahřívejte tak, aby nedošlo k varu, a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté přilijte vodku a opět zahřívejte a míchejte. Směs se nesmí vařit. Teplým likérem plňte lahve, uzavřete je a nechte vychladnout. V lednici likér vydrží 4 týdny.
Laskominy pro milovníky čokolády
Ať už si vyberete cupcakes nebo likér, čokoláda Kinder vám vždy zvedne náladu. Při zkoušení receptů je nejtěžší vydržet neujídat hlavní ingredienci – pokud se však ovládnete, odměnou vám budou luxusní dezerty, které z vás udělají hvězdu.
Sledujte nás na sociálních sítích: