Doba grilování a posezení venku u ohně se nezadržitelně blíží. Co takhle vyzkoušet americkou klasiku S´mores? Domníváme se, že tato kombinace marshmallows a čokolády si vaše srdce rozhodně získá.
Jakmile se venku oteplí, nejraději bychom grilovali každý den! A kromě klobásek, masa a halloumi sýra dochází při grilování i na dezerty. Určitě znáte karamelizovanou broskev nebo ananas nebo grilovaný banán s medem. Ale opravdový nádech Ameriky vám přinesou marshmallows.
S´more je zkrácenina „some more“ tedy „něco navíc“. Poprvé se objevují v kuchařce ze začátku dvacátých let pod jménem „sendvič z grahamových sušenek“. Na popularitě ale získaly S´more teprve s americkými skauty a skautkami. Zkrácenina samotná se objevila v článku o letních táborech z roku 1938.
Dodnes zůstává tato pochoutka jednou z nejoblíbenějších táborových dezertů v Americe a Kanadě. Troufáme si ale tvrdit, že jakmile tuhle lahůdku jednou ochutnáte, zdomácní i u vás. A budete mile překvapeni, že na její přípravě není nic, co by se nepovedlo.
S´mores
Na 10 kousků budete potřebovat:
20 celozrnných máslových sušenek dle vlastního výběru
10 kostiček mléčné čokolády
10 kousků marshmallow bonbonů
Příprava:
Rychlejší recept sotva najdete! Jednoduše si připravte všechny přísady. Potom pomocí tyčky nebo klacíku opečte marshmallow nad grilem nebo ohněm, dokud nezezlátnou.
Vezměte jednu sušenku a položte na ni čokoládu. Na čokoládu dejte horký marshmallow a zakryjte druhou sušenkou. A sendvič je na světě! Horký marshmallow rozpustí čokoládu a výsledkem je blaho v ústech a láska na první – skus. Jenom pozor, abyste si nespálili mlsný jazýček…
Sledujte nás na sociálních sítích: