Svařené víno máme moc rádi. Ale jeden až dvě skleničky stačí. Mnohem lepší je ale novinka mezi horkými nápoji – přesněji svařený gin. Tak na zdraví!
Svařák patří k zimě a vánočnímu času, jako gin k toniku! Ale ruku na srdce – i svařák vám v jednu chvíli začne chutnat jen jako cukr se skořicí a citronem a lepí lépe než jakékoli lepidlo.
A tak pokud také toužíte po změně, jednu nabídku bychom pro vás měli. Místo sladkého lepidla můžeme popíjet horký gin ve velkém stylu. A to nejlepší: Připravíte si ho úplně jednoduše doma!
Jak na horký gin
Místo vína je logicky základem vynikajícího horkého nápoje gin. A všechny ostatní přísady zůstávají stejné. Tedy až na cukr. Trendem letošní zimy jsou totiž nápoje bez přidaného cukru. Svařený gin je díky tomu nejen chutnější, ale i méně kalorický. Takže zůstane více prostoru na perníčky, cukroví a vánočku!
Horký gin
Ingredience na 4 porce
100 ml ginu (podle toho, jak silný ho chcete mít)
800 ml přírodní jablečné šťávy
větší kousek zázvoru
6 celých skořic
8 celých hřebíčků
4 celé anýzy
na špičku nože jamajského pepře
2 pomeranče
Postup
1 Jablečnou šťávu dejte do velkého hrnce.
2 Oloupejte pomeranče, vymačkejte šťávu a spolu s dužinou přidejte do hrnce.
3 Zázvor nakrájejte na tenké plátky a také přidejte.
5 Přihoďte skořici, hřebíček, jamajský pepř a anýz a všechno na mírném ohni asi 20 minut zahřívejte. Pozor – tekutiny se nesmí začít vařit!
6 Nakonec přidejte gin a rovnou naplňte šálky.
Jako změnu můžete místo jablečného džusu použít třeba rybízový džus nebo džus z červeného hroznového vína.
Zdroj: my life, eatthis
Sledujte nás na sociálních sítích: