Prostreno.cz

Hrušky s čokoládovou polevou

Hrušky s horkým, čokoládovým přelivem.

30.08.2016 sun
50min

30min příprava

20min vaření

562 kJ / 134 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Hrušky oloupejte. Z hrušek (zespodu) pomocí odstraňovače jádřinců odstraňte jádřinec.
  2. Hrušky pokapejte citronovou šťávou.
  3. Do vhodného hrnce nalijte víno, přidejte cukr, muškátový oříšek a přiveďte k varu.
  4. Pak snižte teplotu, do vína vložte hrušky a ponechte je ve víně přibližně 8 minut. Nevařte, jen nechte hrušky prohřát.
  5. Pak nechte hrušky v sirupu vychladnout. V rendlíku nechte na mírném ohni rozpustit máslo a čokoládu.
  6. Metličkou vmíchejte kávu, moučkový cukr a mléko a na mírném ohni vařte 5 minut. Nakonec vmíchejte vanilkový extrakt.
  7. Čokoládou přelijte hrušky a hned podávejte.

TIP:

Cukru dejte podle toho, jak sladký dezert chcete mít a taky podle sladkosti hrušek.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,96 g
  • Sacharidy:

    287,60 g
    • Cukry:

      209,58 g
  • Tuky:

    65,98 g
  • Vláknina:

    29,80 g

Aktivita pro spálení:

580 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

173

minut uklízení





Podobné recepty

Špaldový koláč

(19 hlasů)
1h a 35min
1476 kJ

Broskvové řezy

(17 hlasů)
2h a 15min
893 kJ

Chlebíček s pistáciemi

(14 hlasů)
1h a 10min
1206 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrušky s čokoládovou polevou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba