Prostreno.cz

Bavorské vdolečky

Hlavní chod či dezert. V obou případech si pochutnáte na těchto bavorských vdolečcích.

55min

40min příprava

15min vaření

1508 kJ / 360 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, přidejte lžičku cukru, kvasnice a nechte vykynout. Tuk utřete s cukrem až se spojí do hladké hmoty, přidejte žloutky a míchejte do pěny. Pak přidejte rum, mléko, kvasnice, sůl a postupně přisypávejte mouku. Vymíchejte do hladkého těsta, nejlépe tak, aby se při míchání dělaly v těstu bublinky. Dejte na teplé místo vykynout.
  2. Po vykynutí znovu promíchejte a nechte kynout ještě jednou. Pokaždé cca 20 minut, ale záleží na teplotě místa.
 Těsto vyklopte na pomoučený vál, rozválejte na cca 1 cm a vykrajujte kolečka. Rozpalte si v nádobě olej, aby byl minimálně 5 cm, případně fritézu. V každém kolečku vždy udělejte prstem důlek a vhoďte do oleje důlkem dolů. Smažte dozlatova po obou stranách.
  3. Po vyjmutí a schládnutí naplňte povidly rozmíchanými s trochou rumu, nahoru dejte tvaroh smíchaný s ušlehanou šlehačkou a posypejte cukrem.

TIP:

Místo tvarohu se šlehačkou můžeme dát i strouhaný tvrdý tvaroh.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    710,10 g
  • Sacharidy:

    4166,86 g
    • Cukry:

      328,20 g
  • Tuky:

    573,35 g
  • Vláknina:

    219,00 g

Aktivita pro spálení:

6509 kcal
813

minut jízdy na kole

619

minut běhu

1942

minut uklízení





Podobné recepty

Moravské vdolky

(42 hlasů)
2h a 5min
1330 kJ

Honzovy buchty

(40 hlasů)
1h a 10min
1168 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

rum

231 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bavorské vdolečky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba