Prostreno.cz

Salát z červené řepy

Zdravý salát z červené řepy, netradičně s čočkou.

25.10.2016 sun
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

586 kJ / 140 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na kostky 2x2 cm.
  3. Řepu nasypte do zapékací misky a pokapejte olivovým olejem a medem.
  4. Přidejte lístky tymiánu, jemně osolte, opepřete a promíchejte.
  5. Pečte přikryté v troubě přibližně 35-40 minut.
  6. K vychladlé řepě přidejte scezenou, propláchnutou čočku, citronovou šťávu a promíchejte.
  7. Salát posypte rozdrobeným sýrem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,40 g
  • Sacharidy:

    143,96 g
    • Cukry:

      47,70 g
  • Tuky:

    71,37 g
  • Vláknina:

    39,30 g

Aktivita pro spálení:

690 kcal
86

minut jízdy na kole

65

minut běhu

205

minut uklízení





Podobné recepty

Fazolový salát

(20 hlasů)
1h a 30min
629 kJ

Bramborový salát se sušenými rajčaty

(17 hlasů)
50min
316 kJ

Fenyklový salát

(13 hlasů)
15min
862 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z červené řepy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba