Prostreno.cz

Polévka z listového špenátu

V zimě připravíte polévku z mraženého listového špenátu, v létě z čerstvého.

20.01.2017 lentilka
45min

15min příprava

30min vaření

321 kJ / 76 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přisypte mouku a připravte světlou jíšku.
  2. Za stálého míchání přilijte vývar.
  3. Do vývaru vložte povolený špenát a vařte 15 minut.
  4. Polovinu polévky rozmixujte a promíchejte s nerozmixovanou polévkou.
  5. Polévku zjemněte smetanou, ve které rozmíchejte žloutek.
  6. Dochuťte česnekem a solí, podle chuti posypte polévku na talíři pepřem a lžičkou strouhaného sýra.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,44 g
  • Sacharidy:

    169,32 g
    • Cukry:

      15,53 g
  • Tuky:

    142,86 g
  • Vláknina:

    13,42 g

Aktivita pro spálení:

317 kcal
39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí vývar s parmazánem

(10 hlasů)
30min
307 kJ

Pórkovo - bramborová polévka

(12 hlasů)
45min
234 kJ

Krémová dýňová polévka

(7 hlasů)
45min
415 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z listového špenátu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba