Prostreno.cz

Jarní zeleninová polévka

Hustá, zeleninová polévka.

15.03.2017 sun
60min

30min příprava

30min vaření

313 kJ / 74 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na kousky a kromě chřestu ji orestujte v hrnci na oleji.
  2. Zeleninu zalijte vodou, nebo vývarem a vařte 20 minut.
  3. Přidejte chřest a vařte ještě 5 minut.
  4. Polévku odstavte z ohně, podle chuti osolte, posypte ji petrželkou a nechte 10 minut odpočinout.
  5. Polévku podávejte s opečenými tousty.

TIP:

I když je k přípravě polévky je použito hodně zeleniny, je lepší k vaření použít zeleninový vývar. Polévka má výrazně lepší chuť, než když použijete k vaření pouze vodu a sůl.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,91 g
  • Sacharidy:

    403,13 g
    • Cukry:

      34,90 g
  • Tuky:

    39,20 g
  • Vláknina:

    41,17 g

Aktivita pro spálení:

404 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

120

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka s nivou

(11 hlasů)
30min
355 kJ

Jarní zeleninová polévka

(15 hlasů)
45min
75 kJ

Rajská polévka s batáty

(9 hlasů)
55min
447 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jarní zeleninová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba