Prostreno.cz

Jahodová bublanina

Upečte si klasický lahodný moučník se šťavnatými jahodami.

20.06.2017 lentilka
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

848 kJ / 202 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Máslo utřete v robotu s cukrem a žloutky do světlé hmoty.
  2. Pak přimíchejte vlažné mléko a polovinu proseté mouky.
  3. Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh.
  4. Zbytek mouky prosejte s kypřicím práškem a přidejte k těstu do robotu.
  5. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
  6. Plech s vyšším okrajem, zapékací misku či kulatou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
  7. Vlijte polovinu těsta a poklaďte polovinou jahod, zalijte druhou půlkou těsta a poklaďte zbylými jahodami.
  8. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    145,18 g
  • Sacharidy:

    788,64 g
    • Cukry:

      236,28 g
  • Tuky:

    184,75 g
  • Vláknina:

    28,90 g

Aktivita pro spálení:

900 kcal
112

minut jízdy na kole

85

minut běhu

268

minut uklízení





Podobné recepty

Hrníčkový moučník s malinami

(7 hlasů)
55min
973 kJ

Broskve s mandlemi

(5 hlasů)
30min
625 kJ

Roláda s banánem

(10 hlasů)
40min
1026 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jahodová bublanina

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba