Prostreno.cz

Nakládaný meloun

Tento netradiční recept je převzatý z japonské kuchyně, takto připravený meloun se podává k pečenému masu, jako nakládané okurky, nebo k rýžovým salátům.

24.07.2017 lanvin
30min

20min příprava

10min vaření

92 kJ / 21 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do vhodné sklenice uložte nakrájený meloun, oloupané stroužky česneku a překrojený řapíkatý celer.
  2. Vodu svařte se solí, nechte vychladnout a vychladlou vodou zalijte meloun.
  3. Sklenici uzavřete a před podáváním nechte minimálně jeden den v lednici.

TIP:

Množství použité vody záleží na tom, jak velké kousky melounu použijete a do jaké sklenice budete meloun ukládat. Do nálevu můžete přidat pár kuliček zeleného pepře.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,32 g
  • Sacharidy:

    109,26 g
    • Cukry:

      90,22 g
  • Tuky:

    1,57 g
  • Vláknina:

    0,34 g

Aktivita pro spálení:

117 kcal
14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení





Podobné recepty

Rebarborový džem s malinami

(1 hlasů)
35min
742 kJ

Jablečná marmeláda s cuketou

(3 hlasů)
55min
571 kJ

Kompot z malých švestek – špendlíků

(3 hlasů)
30min
316 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Nakládaný meloun

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba