Prostreno.cz

Kompot z malých švestek – špendlíků

Vynikající kompot ze stále vzácnějších švestek-špendlíků.

01.06.2017 Mikeš
30min

15min příprava

15min vaření

316 kJ / 75 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do hrnce nalijte šťávu z černého rybízu, vodu, přidejte cukr a vše přiveďte k varu.
  2. Do sirupu nasypte omyté špendlíky, přidejte na malé kousky nakrájený pomeranč, zázvor, 1 malý kousek celé skořice a vařte 10 minut.
  3. Do vychladlého kompotu vmíchejte alkohol.

TIP:

U špendlíků je jediná nevýhoda, že nejdou od pecky. To však není při zpracování plodů podstatné. Pokud připravujete kompot pro děti, alkohol pochopitelně nepřidávejte.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,94 g
  • Sacharidy:

    339,30 g
    • Cukry:

      165,58 g
  • Tuky:

    5,52 g
  • Vláknina:

    100,65 g

Aktivita pro spálení:

221 kcal
27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

65

minut uklízení





Podobné recepty

Broskvový džem

(14 hlasů)
55min
783 kJ

Hrušková povidla

(15 hlasů)
1h a 35min
498 kJ

Jablečné čatní

(11 hlasů)
55min
723 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kompot z malých švestek – špendlíků

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba