Prostreno.cz

Rýžový dezert

V mléce vařená rýže je v mnoha kuchyních typickým dezertem. Velmi chutný je dezert s mangem a kokosem.

28.06.2018 sun
55min

20min příprava

35min vaření

685 kJ / 163 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Před vařením rýži několikrát propláchněte.
  2. Do hrnce nalijte mléko,přidejte rýži a uvařte rýži doměkka.Často míchejte,aby se rýže v mléce nepřipálila.Pokud je potřeba,přilijte trochu mléka.
  3. Uvařenou rýži oslaďte medem a nechte vychladnout.
  4. Mango oloupejte ,vyndejte pecku ,nakrájejte a rozmixujte,ale ne na kaši! Měly by zůstat maličké kousky manga.
  5. Mango vmíchejte do vychladlé rýže.
  6. Přidejte kokos a promíchejte.
  7. Před podáváním nechte vychladit.

TIP:

Hrnek má objem 250 ml .


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,41 g
  • Sacharidy:

    450,60 g
    • Cukry:

      45,90 g
  • Tuky:

    41,90 g
  • Vláknina:

    2,70 g

Aktivita pro spálení:

628 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

187

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Strouhaný kokos

660 kcal / 100g
B6 g
S25 g
T63 g

rýže

356,19 kcal / 100g
B6,7 g
S80,4 g
T0,4 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

mango

60 kcal / 100g
B0,6 g
S14 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýžový dezert

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba