Prostreno.cz

Marinovaná zelenina

Zelenina je skvělá jako příloha,nebo k přípravě různých salátů.

16.07.2018 lanvin
55min

35min příprava

20min vaření

565 kJ / 135 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na přibližně stejně velké kousky . Česnek překrojte na poloviny.
  2. Zeleninu ,kromě česneku,nasypte na plech vyložený pečícím papírem,pokud nebude stačit jeden plech,použijte dva,zelenina by se neměla překrývat.
  3. Zeleninu přikryjte pečícím papírem,nebo alobalem a dejte na 10 minut do trouby předehřáté na 200°C.
  4. V hrnci svařte vinný ocet,vodu ,sůl a cukr.
  5. Přidejte olej,pepř a míchejte,až se vše důkladně spojí .
  6. Nakonec přidejte nasekané bylinky a už nevařte.
  7. Zeleninu nasypte do velké sklenice ,zalijte lehce vychladlým nálevem,přidejte česnek a sklenici uzavřete.
  8. Před podáváním nechte v lednici minimálně jeden den.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,42 g
  • Sacharidy:

    170,76 g
    • Cukry:

      90,12 g
  • Tuky:

    276,99 g
  • Vláknina:

    31,14 g

Aktivita pro spálení:

500 kcal
62

minut jízdy na kole

47

minut běhu

149

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

Bílý vinný ocet

18 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinovaná zelenina

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba