Prostreno.cz

Nejlepší květákový salát recept

I květák dokáže být velice chutnou ingrediencí na přípravu salátů.

08.07.2011 lanvin
25min

15min příprava

10min vaření

396 kJ / 94 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák uvařte v osolené vodě do poloměkka. Sceďte pod studenou vodou a rozdělte na malé růžičky.
  2. Vložte do mísy, přidejte na malé kousky nakrájené jablko, mandle, rozinky a lístečky máty. Sůl promíchejte s limetkovou šťávou a přimíchejte olej. Salát pokapejte touto zálivkou a hned podávejte.

TIP:

Někdy se na květáku vyskytuje tzv. mechovitost, chlupovité nárůstky, které nejsou známkou dobré chuti. Na květáku se také objevují hnědé skvrny nebo černé tečky, takový květák rychle zahnívá a znamená to, že byl sklizen za mokra. Květák v létě velmi rychle vadne a vysychá, nelze jej proto v domácnosti udržet dlouho čerstvý.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,32 g
  • Sacharidy:

    102,80 g
    • Cukry:

      44,50 g
  • Tuky:

    62,06 g
  • Vláknina:

    34,70 g

Aktivita pro spálení:

529 kcal
66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

157

minut uklízení





Podobné recepty

Celerový salát s rozinkami

(19 hlasů)
15min
478 kJ

Ovocný zeleninový salát s Cranberries

(14 hlasů)
20min
306 kJ

Osvěžující květákový salát

(15 hlasů)
25min
308 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Nejlepší květákový salát recept

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba