Prostreno.cz

Bramborový koláč

Bramborový koláč pochází z Neapole, ale kořeny má ve Francii a Španělsku.  Zkuste také recept na bramborový koláč podle Emanuela Ridi. Získáte ideální jídlo na piknik nebo k výživné večeři.

12.07.2011 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

670 kJ / 160 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory uvařte, oloupejte a nastrouhejte. Přidejte k nim na jemno nasekanou petrželku, natrhanou bazalku (při kontaktu s nožem rychle černá, proto je lepší ji natrhat), dále 2 žloutky, máslo a nastrouhaný parmazán. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Nakonec do směsi vmíchejte vyšlehané bílky.
  2. Šunku, mozzarellu a uzený sýr nakrájete na kostičky. Zapékací misku vymažte máslem, vysypejte strouhankou a začněte plnit polovinou bramborové směsi. Na ni nasypejte kostičky šunky, část mozzarelly a uzeného sýra, přidejte druhou polovinu bramborové směsi a navrch posypejte zbytkem sýrů. Pečete v předehřáté troubě na 180° půl hodiny.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    187,92 g
  • Sacharidy:

    273,38 g
    • Cukry:

      16,21 g
  • Tuky:

    212,68 g
  • Vláknina:

    31,04 g

Aktivita pro spálení:

902 kcal
112

minut jízdy na kole

85

minut běhu

269

minut uklízení





Podobné recepty

Pastýřův koláč

(24 hlasů)
60min
694 kJ

Sýrové koláčky

(12 hlasů)
40min
1654 kJ

Koláč s vařenými vejci

(9 hlasů)
45min
786 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborový koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba