Prostreno.cz

Pěna z bílé čokolády

Třešňový pohár si můžete dopřát v létě i v zimě – třeba z konzervovaných černých třešní.

05.02.2019 lanvin
45min

45min příprava

1143 kJ / 273 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Třešně krátce povařte s 1 lžící cukru.
  2. Žloutky se zbytkem cukru vyšlehejte nad horkou vodní lázní.
  3. Přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a šlehačku.
  4. Na závěr pomalu přimíchejte pevný sníh z bílků a dejte směs na cca 2 hodiny chladit do lednice.
  5. Část čokoládové pěny rozdělte do pohárů.
  6. Na pěnu dejte připravené třešně a nahoru dejte zbytek čokoládové pěny.
  7. Posypte mandlemi a ozdobte kopečkem šlehačky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,80 g
  • Sacharidy:

    248,78 g
    • Cukry:

      224,30 g
  • Tuky:

    225,07 g
  • Vláknina:

    13,20 g

Aktivita pro spálení:

819 kcal
102

minut jízdy na kole

78

minut běhu

244

minut uklízení





Podobné recepty

Koláč s mákem a drobenkou

(9 hlasů)
2h a 30min
1316 kJ

Kávový koláč s polevou

(15 hlasů)
1h a 5min
1474 kJ

Pomerančový koláč

(9 hlasů)
1h a 15min
1362 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

smetana ke šlehání

340 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T36 g

čerstvé třešně

63 kcal / 100g
B1 g
S16 g
T0,19 g

bílá čokoláda

539 kcal / 100g
B6 g
S59 g
T32 g

mandle

579 kcal / 100g
B21 g
S21 g
T49 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pěna z bílé čokolády

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba