Prostreno.cz

Kokosová rýže s mangem

V mléce vařená rýže je v mnoha kuchyních typickým dezertem. Velmi chutný je dezert s mangem a kokosovým mlékem.

15.02.2019 Mikeš
55min

20min příprava

35min vaření

663 kJ / 158 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rýži propláchněte a nasypte do mléka.
  2. Přidejte dřeň vanilkového lusku, špetku soli a přiveďte k varu. Protože doba varu je poměrně dlouhá a mléko se rádo připaluje, použijte nádobu se silným dnem a občas promíchejte.
  3. Když rýže absorbuje všechno mléko, přilijte kokosové mléko, přidejte cukr a vařte, až je rýže měkká. Pokud je třeba, přidejte mléko.
  4. Vychladlou rýži rozdělte do sklenic.
  5. Přidejte na kostky nakrájené mango, posypte jemně nastrouhanou kůrou limetky a sezamovými semínky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,45 g
  • Sacharidy:

    312,25 g
    • Cukry:

      123,00 g
  • Tuky:

    140,01 g
  • Vláknina:

    16,15 g

Aktivita pro spálení:

729 kcal
91

minut jízdy na kole

69

minut běhu

217

minut uklízení





Podobné recepty

Kávový koláč s polevou

(15 hlasů)
1h a 5min
1474 kJ

Pomerančový koláč

(9 hlasů)
1h a 15min
1362 kJ

Aljašská bomba

(5 hlasů)
60min
1103 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kokosová rýže s mangem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba