Prostreno.cz

Rizoto s kachním masem

Zapomeňte na zdlouhavé pečení kachny . Tahle šťavnatá prsíčka voní bylinkami a jsou hotová raz dva.

13.03.2019 Mikeš
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

1209 kJ / 288 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso po obou stranách osolte, opepřete a posypte jemně nasekanými bylinkami.
  2. Bylinky přimáčkněte k masu a prsa položte kůží na studenou pánev bez tuku.
  3. Plotýnku na vaření zapněte na plný výkon a opékejte 8–10 minut tak, aby kůže zezlátla a vypekl se tuk. Pokud se začne vypečené sádlo v pánvi přepalovat, ztlumte oheň.
  4. Předehřejte troubu na 170 °C.
  5. Prsa otočte a opékejte další 2–3 minuty. Do masa nepíchejte, na otáčení použijte obracečku.
  6. Potom maso přendejte do pekáčku kůží nahoru a dopečte 8–10 minut v troubě .
  7. Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu ,do rýže ke konci vaření vmíchejte hrášek a velkou lžíci másla.
  8. Upečená kachní prsa vyjměte z trouby a nechte ještě zhruba 10 minut odpočívat.
  9. Pak je krájejte ostrým nožem na šikmé proužky , ale až těsně před podáváním.
  10. Maso promíchejte s rýží a hned podávejte.

TIP:

Kachní prsa můžete připravit v pánvi vhodné na pečení v troubě,nemusíte je pak přendávat do pekáčku


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    96,77 g
  • Sacharidy:

    252,79 g
    • Cukry:

      9,62 g
  • Tuky:

    112,44 g
  • Vláknina:

    25,70 g

Aktivita pro spálení:

607 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

181

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s kachním masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba