Prostreno.cz

Telecí guláš

Na každý guláš je potřeba vybrat kvalitní maso, protože podle toho si pak výsledný pokrm vychutnáte.

30.04.2019 lentilka
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

678 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné,odblaněné maso nakrájejte na kostky a osolte ho.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Ve středně velkém kastrolu rozehřejte část oleje a maso na něm postupně ve dvou nebo třech dávkách zprudka opečte ze všech stran.
  4. Opečené maso vyndejte děrovanou lžící do misky.
  5. Do výpeku přidejte 2 lžíce oleje(podle potřeby více) ,přisypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
  6. K cibuli přidejte protlak a ještě minutu nebo dvě míchejte .
  7. Cibuli s protlakem posypte paprikou a krátce promíchejte.
  8. Podlijte vínem a vařte, až se víno odpaří na polovinu.
  9. Maso vraťte do kastrolu ,maso opepřete , dochuťte muškátovým oříškem ,citronovou kůrou,podlijte vodou tak, aby bylo maso ponořené, přikryjte poklicí a pomalu duste doměkka .
  10. Přibližně v polovině vaření přidejte k masu nastrouhaný chleba.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,15 g
  • Sacharidy:

    48,27 g
    • Cukry:

      18,01 g
  • Tuky:

    102,82 g
  • Vláknina:

    7,85 g

Aktivita pro spálení:

326 kcal
40

minut jízdy na kole

31

minut běhu

97

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí guláš

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba