Prostreno.cz

Bílková roláda

Nadýchaná roláda - je lehká, nemusí se předem stáčet, neláme se a hlavně je chuťově moc dobrá. Můžete ji plnit šlehačkou, oblíbeným krémem, nebo džemem.

13.06.2019 lanvin
60min

45min příprava

15min vaření

1025 kJ / 244 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Bílky vyšlehejte se špetkou soli.
  3. Když je sníh polotuhý, přidejte za stálého šlehání po částech všechen cukr a šlehejte, dokud není sníh pevný a na metle se po vyndání tvoří špičky, které nestékají, ale drží pevný tvar.
  4. Do sněhu vmíchejte prosetou mouku s jedlou sodou a mleté ořechy.
  5. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 8-12 minut.
  7. Upečené těsto hned sundejte z plechu otočením na čistou utěrku. Ještě za horka z plátu stáhněte pečící papír. Roládu nemusíte stáčet, vydrží měkká a půjde stočit i po vychladnutí.
  8. Stejně vychlazené mascarpone a smetanu dejte do mísy, přisypte cukr a šlehačem na střední otáčky vyšlehejte na tuhý krém.
  9. Roládu potřete slabou vrstvou pikantní marmelády a pak ji potřete krémem. Do krému můžete přidat nakrájené jahody.
  10. Roládu stočte a nechte minimálně hodinu uležet v lednici.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    172,53 g
  • Sacharidy:

    287,42 g
    • Cukry:

      224,60 g
  • Tuky:

    328,08 g
  • Vláknina:

    5,70 g

Aktivita pro spálení:

610 kcal
76

minut jízdy na kole

58

minut běhu

182

minut uklízení





Podobné recepty

Hrušky pečené s ořechy a skořicí

(1 hlasů)
30min
985 kJ

Koláč se sušenými meruňkami

(4 hlasů)
60min
1400 kJ

Rebarborová granita

(1 hlasů)
4h a 15min
380 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vejce benedikt

35min
(2 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bílková roláda

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba