Prostreno.cz

Rebarborová granita

Granita je druh zmrzliny, kterou si jednoduše připravíte doma jen s pomocí mrazáku. Dá se připravit v mnoha příchutích.

10.04.2019 sun
4h a 15min

4h a 0min příprava

15min vaření

380 kJ / 90 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou rebarboru nakrájejte na menší kousky.
  2. Nalijte vodu s vínem do hrnce, přisypte cukr a přiveďte k varu.
  3. Zahřívejte, až se cukr úplně nerozpustí, pak přidejte rebarboru a citronovou šťávu. Duste 8 -10 minut.
  4. Směs rozmixujte a nalijte do nádoby vhodné do mrazáku, nejlépe do nízké misky s rovným dnem a víkem.
  5. Dejte do mrazáku na 6-8 hodin, každou hodinu promíchejte.
  6. Podávejte se snítkou máty.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,45 g
  • Sacharidy:

    211,85 g
    • Cukry:

      185,90 g
  • Tuky:

    1,45 g
  • Vláknina:

    7,50 g

Aktivita pro spálení:

260 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

77

minut uklízení





Podobné recepty

Medový bourbon

(1 hlasů)
15min
63 kJ

Šumivé granátové jablko

(2 hlasů)
15min
337 kJ

Koktejl s granátovou šťávou

(1 hlasů)
15min
514 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rebarborová granita

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba