Prostreno.cz

Hovězí svíčková s omáčkou z červeného rybízu

Falešná hovězí svíčková s jemnou omáčkou z červeného rybízu.

21.06.2019 Mikeš
2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

778 kJ / 185 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete, potřete hořčicí , posypte lístky tymiánu a dejte do uzavíratelné misky.
  2. Maso přelijte 150 ml vína ,misku uzavřete a nechte přes noc v chladničce.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Maso zlehka osušte a pak zprudka opečte ze všech stran v pánvi na 4 lžících oleje aby se maso zatáhlo.
  5. Maso dejte do pekáčku,podlijte 200 ml vývaru a pečte přikryté v předehřáté troubě doměkka .
  6. Měkké maso vyndejte z trouby a nechte ho 20 minut odpočinout .
  7. Během pečení masa si připravte omáčku: Do rendlíku nasypte rybíz,který rozmačkejte vidličkou.
  8. Přidejte vývar, červené víno, smetanu a cukr. Vařte 15 minut.
  9. Omáčku podle chuti osolte a zahustěte kukuřičným škrobem .
  10. Hotovou omáčku propasírujte přes sítko.
  11. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    216,12 g
  • Sacharidy:

    93,84 g
    • Cukry:

      29,10 g
  • Tuky:

    183,68 g
  • Vláknina:

    13,25 g

Aktivita pro spálení:

788 kcal
98

minut jízdy na kole

75

minut běhu

235

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková s omáčkou z červeného rybízu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba