Prostreno.cz

Marinované hovězí plátky

Hovězí maso marinované v bílém víně s hřebíčkem a zázvorem.

09.04.2020 lentilka
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

856 kJ / 204 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V nízké hranaté misce smíchejte bílé víno, sojovou omáčku, olej, hřebíček, zázvor a jemně nasekaný česnek.
  2. Do marinády vložte maso, maso obalte v marinádě, misku uzavřete a nechte přes noc v chladničce. Během marinování jednou maso otočte.
  3. Maso přeložte i s marinádou do hrnce, přidejte nakrájenou cibulku, maso osolte a přikryté duste doměkka.
  4. Měkké maso vyndejte, ve vodě rozmíchejte kukuřičný škrob a vmíchejte ho do vydušené šťávy z masa. Vařte 10 minut.
  5. Do omáčky vložte zpět maso a maso nechte prohřát.
  6. Podávejte nakrájené na plátky, nejlépe s restovanou zeleninou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    246,68 g
  • Sacharidy:

    433,50 g
    • Cukry:

      18,48 g
  • Tuky:

    235,71 g
  • Vláknina:

    204,23 g

Aktivita pro spálení:

1183 kcal
147

minut jízdy na kole

112

minut běhu

353

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinované hovězí plátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba