Prostreno.cz

Smetanový pórkový krém s koprem

Jemná, chutná, krémová polévka z francouzské kuchyně.

09.04.2020 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

169 kJ / 40 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Pórek, bílou část a kousek zelené části nakrájejte na plátky.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky.
  3. V hrnci rozehřejte máslo, přisypte pórek a na mírném ohni 3 minuty míchejte.
  4. Přidejte vývar, brambory a vařte, až jsou brambory měkké.
  5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  6. Ve smetaně rozmíchejte bramborový škrob, smetanu nalijte do polévky a vařte na mírném ohni 10 minut. Podle chuti polévku osolte a opepřete.
  7. Polévku podávejte posypanou nakrájeným koprem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,49 g
  • Sacharidy:

    212,64 g
    • Cukry:

      16,64 g
  • Tuky:

    63,98 g
  • Vláknina:

    9,80 g

Aktivita pro spálení:

167 kcal
20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smetanový pórkový krém s koprem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba