Prostreno.cz

Pečený květák

Celý pečený květák se podává přelitý omáčkou s kapary a petrželkou.

11.05.2020 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

651 kJ / 155 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z květáku vykrojte tvrdý, střední košťál. Květák opláchněte pod tekoucí vodou, pak ho nechte okapat.
  2. Troubu předehřejte na 190 °C.
  3. Menší pekáček vymažte olejem a květák položte do pekáčku.
  4. Květák potřete pomocí mašlovačky olejem a osolte ho.
  5. Podlijte 150 ml vody, přikryjte alobalem, dejte ho do předehřáté trouby a pečte 25 minut.
  6. Zvyšte teplotu pečení na 220 °C, květák odkryjte a dopečte ho doměkka a dozlatova. Doba pečení záleží na velikosti květáku.
  7. Mezitím si připravte omáčku na přelití: V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět, přidejte mouku a minutu míchejte.
  8. Mouku zalijte vývarem, smetanou přidejte citronovou šťávu a vařte za stálého míchání 5 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  9. Nakonec do omáčky vmíchejte kapary a petrželku.
  10. Květák před podáváním rozkrojte a přelijte omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,92 g
  • Sacharidy:

    73,45 g
    • Cukry:

      18,79 g
  • Tuky:

    142,07 g
  • Vláknina:

    10,30 g

Aktivita pro spálení:

388 kcal
48

minut jízdy na kole

36

minut běhu

115

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Tousty k snídani

40min
(41 hlasů)

Domácí granola

30min
(2 hlasů)

Snídaňové muffiny

45min
(12 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečený květák

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba