Prostreno.cz

Zeleninový vývar s noky

Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary z jarní zeleniny. Jaké druhy zeleniny zvolíte, záleží na vás.

10.06.2020 sun
55min

25min příprava

30min vaření

224 kJ / 53 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm očištěnou a nakrájenou zeleninu.
  2. Zalijte vodou, nebo vývarem, osolte, přidejte libeček a přiveďte k varu. Vařte 15-20 minut.
  3. Hotový vývar můžete scedit, nebo můžete zeleninu ponechat ve vývaru.
  4. Během vaření vývaru si připravte noky. Důkladně smíchejte všechny suroviny na noky, pak vykrajujte lžičkou noky a vkládejte je přímo do vařícího zeleninového vývaru. Vařte ještě přibližně 4-5 minut.
  5. Polévku podle potřeby dochuťte pepřem a muškátovým oříškem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,14 g
  • Sacharidy:

    139,23 g
    • Cukry:

      25,58 g
  • Tuky:

    102,80 g
  • Vláknina:

    17,80 g

Aktivita pro spálení:

283 kcal
35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

84

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninový vývar s noky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba