Prostreno.cz

Kari květák

Tento způsob přípravy květáku určitě vyzkoušejte. Květák můžete podávat samostatně, případně jako přílohu.

23.06.2020 Mikeš
60min

25min příprava

35min vaření

1028 kJ / 245 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Omytý květák rozdělte na malé růžičky.
  3. Ve velké míse promíchejte kousky květáku, olivový olej, kari a ½ lžičky soli.
  4. Květák nasypte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě přibližně 25-35 minut, nebo až je květák měkký. Občas květák promíchejte.
  5. V menší misce důkladně promíchejte jogurt, pastu tahini, citronovou šťávu, med a kmín. Podle chuti osolte.
  6. Hotový květák rozdělte na talíře, přidejte rukolu a posypte nakrájenými ořechy.
  7. Podávejte s jáhly, kuskusem, nebo rýží a s jogurtovou omáčkou.

TIP:

Tahini je jedna z nejpoužívanějších potravin ve východních zemích. Jde o rostlinný, přírodní produkt. Pasta je vyrobená z rozdrcených sezamových semínek, bez chemických přídavků, vhodný pro vegany i malé děti. Neobsahuje palmový tuk.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,42 g
  • Sacharidy:

    382,33 g
    • Cukry:

      30,59 g
  • Tuky:

    125,44 g
  • Vláknina:

    10,96 g

Aktivita pro spálení:

714 kcal
89

minut jízdy na kole

68

minut běhu

213

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kari květák

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba